«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Αποχωρούν από την ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) οι αντιπρόσωποι στη Γ.Σ. της ΔΟΕ

era_smallΟι μεγάλες ελπίδες που γεννήθηκαν στον ελληνικό λαό ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την απαλλαγή της χώρας μας απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία εξανεμίσθηκαν. Τη θέση τους πήρε η απογοήτευση μετά την πλήρη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την μετατροπή του υπερήφανου “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό “ΝΑΙ”, μετά την υπογραφή και ψήφιση του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων μνημονιακών κομμάτων αμαυρώνοντας την ιδέα της Αριστεράς, και περνώντας το εγκληματικό μήνυμα ότι όλοι το ίδιο είναι και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ !!! Ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές είναι μονόδρομος και εμείς πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε τη μοίρα μας.
Στο χώρο της Εκπαίδευσης, οι εξελίξεις είναι δυσμενείς σε εργασιακό, παιδαγωγικό, μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαχητικό και ριζοσπαστικό έχει την πολιτική και ηθική υποχρέωση, όχι μόνο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών παρεμβαίνοντας πρωτίστως στα εργασιακά ζητήματα, αλλά και να διευρύνει τα όρια παρέμβασής του μέσα στην κοινωνία, να έρθει σε επαφή και με άλλες κοινωνικές ομάδες και κινήματα, να οικοδομήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κι όσων κυβερνήσεων τις υλοποιούν.
Πιστεύουμε ότι η δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη και ταξικά προσανατολισμένη. Δεν μπορεί σήμερα να είμαστε εγκλωβισμένοι στις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, απ΄ τη μια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με τις μειωμένες προσδοκίες, την ανάθεση, το συμβιβασμό και απ΄ την άλλη στον παραταξιακό πατριωτισμό στην αμηχανία και στην χαιρέκακη αυτάρεσκη παρακολούθηση μιας κοινωνίας που υποφέρει. Το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί και οφείλει να διεκδικήσει την ιδεολογική του χειραφέτηση με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και της κοινωνίας.
Οι παρακάτω υπογράφοντες και υπογράφουσες, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους Συλλόγους μας πανελλαδικά, δηλώνουμε ότι είμαστε έμπλεοι με τα πολιτικά διακυβεύματα που θέτει το συγκεκριμένο πλαίσιο και είμαστε ανεξάρτητοι από οποιονδήποτε πολιτικοσυνδικαλιστικό σχηματισμό από τους υπάρχοντες στην 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Σταθεροί στις αξίες και τα προτάγματά μας δηλώνουμε παρόντες στη συλλογική δράση καλώντας όποιον/όποια θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος για τη χώρα μας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης κι εντός πλαισίων ενός ακηδεμόνευτου και με ταξικό προσανατολισμό συνδικαλιστικού κινήματος, να συμβάλει στην προσπάθειά μας αυτή. Καλή δύναμη σε όλους και όλες και καλές εργασίες στην 85η ΓΣ του Κλάδου μας.
Οι υπογράφοντες/υπογράφουσες:
Πριμηκύρης Δημήτρης,
Χατζησσάβας Παναγιώτης,
Κωνσταντόπουλος Περικλής,
Παναγιωτακόπουλος Δημήτρης,
Χατζηθωμάς Βαγγέλης,
Γιάντσιου Σταματία,
Γκίλη Μαρία,
Ζάικου Ιωάννα,
Κεσόγλου Μιχάλης,
Βαγενά Αλεξάνδρα,
Κοκκινομηλιώτης Γιώργος,
Σταυριανός Αντώνης.
Με το κείμενο αυτό συμφώνησε και ο εκπρόσωπος τής ΕΡΑ στο ΔΣ της ΔΟΕ Νίκος Καλόγηρος ο οποίος σε δημόσια τοποθέτηση του αποχώρησε από την παράταξη παραμένοντας ωστόσο στό ΔΣ της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου