«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015



Γιώργος Τρούλης                                                                         Ρέθυμνο, 29/07/2015

Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ                                                    
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο:                                                       ΠΡΟΣ:
«Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση                          - Πρόεδρο του ΔΣ κ. Θανάση Κικινή &
Εκπαιδευτικών Π.Ε.»                                           όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ     
Τηλ. 6981636188                                                                         
E-mail: giorgostroulis@gmail.com                                         Κοινοποίηση: 
                                                                           - Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας
      - Συναδέλφους         
                                                                                     - ΜΜΕ


«Ανάγκη παρέμβασης της ΔΟΕ για τη μη παράταση θητείας στις/στους προϊσταμένες-νους νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που υπηρετούν με θητεία»

Εν μέσω θέρους το υπουργείο παιδείας συνεχίζει τα στραβοπατήματα και τα σοβαρά λάθη απέναντι στους συναδέλφους και στη λειτουργία των σχολείων μας. Μετά τις δηλώσεις Μπαλτά για να βάλουμε “πλάτη” ως εκπαιδευτικοί, τη μη εξασφάλιση πιστώσεων για την κάλυψη των τεράστιων κενών των σχολείων μας, τη μη λύση όλων των σοβαρών ζητημάτων των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μετατάξεις, μεταθέσεις ειδικοτήτων, αποσπάσεις) και τους διορισμούς, το υπουργείο “ξέχασε” την παράταση θητείας των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων.
Στις 31/07/2015 λήγει η θητεία των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που έχουν τοποθετηθεί με θητεία, χωρίς το ΥΠΟΠΑΙΘ να έχει φροντίσει να παρατείνει τη θητεία τους – όπως έκανε με το άρθρο 28 του Ν.4327/2015 για τους σχολικούς συμβούλους και πρόσφατα με υπουργική απόφαση στις 21/07/2015 (Φ.361.22/65/117340/Ε3) για τα υπόλοιπα στελέχη εκπαίδευσης. Γι’ αυτό το λόγο οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν στην περικοπή του επιδόματος θέσης από 01/08/2015 (δηλ. έχει ήδη κοπεί το επίδομα στο πρώτο δεκαπενθήμερο της μισθοδοσίας του Αυγούστου). Επίσης αυτό σημαίνει ότι τα νηπιαγωγεία, αλλά και ορισμένα ολιγοθέσια δημοτικά, βρίσκονται χωρίς προϊσταμένους πράγμα που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας με το άνοιγμά τους την 1η του Σεπτέμβρη!
Καλώ τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει, θεσμικά,  προς το υπουργείο παιδείας για να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα. Στα πλαίσια της ισονομίας και ίσης διαχείρισης να δοθεί κεντρική κατεύθυνση από το ΥΠΟΠΑΙΘ, στα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ, για παράταση θητείας και στους προϊστάμενους των νηπιαγωγείων και όσων δημοτικών σχολείων αφορά, και φυσικά να χορηγηθεί το επίδομα θέσης που τους έχει κοπεί.


Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Τρούλης

Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου