«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

“Θολή” η εικόνα για τον αριθμό αναπληρωτών του επόμενου σχολικού έτους

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξεταστεί ο αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα απαιτηθούν για το επόμενο σχολικό έτος, καθώς και πόσες πόσες πιστώσεις διαθέτει το ελληνικό κράτος για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών.

Απ ότι φαίνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει “θολή” εικόνα παρότι βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη.
Στη χθεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ο κ. Κουράκης , όταν ρωτήθηκε για το συνολικό αριθμό των διαθεσίμων πιστώσεων που αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς δήλωσε ότ:
Α. ΔΗΛΩΣΕ ότι δεν είναι έτοιμος να δώσει νούμερο, δεδομένου ότι εκκρεμούν υπηρεσιακές επαφές που θα καθορίσουν το συνολικό ύψος των πιστώσεων.
Β. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ σχετικά με το αίτημα για την κάλυψη του επιδόματος ανεργίας όλων των αναπληρωτών καθώς επίσης και τη μη καταβολή όλων των δεδουλευμένων των αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ.
Γ. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ επίσης για το ζήτημα της μη καταβολής αντιμισθίου των ωρομισθίων στα ΣΔΕ και για το καθεστώς ασφάλισης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου