«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αρχηγοί προς Α.Τσίπρα:Να μην κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο “κουρελού”

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε κατανόηση στον προβληματισμό των πολιτικών αρχηγών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να αξιοποιήσει τους 230 βουλευτές για να ψηφιστούν από τη Βουλή σημαντικά νομοσχέδια και να αποφύγει η κυβέρνηση να φέρει, προς ψήφιση, το πολυνομοσχέδιο “κουρελού”, το οποίο μπορεί να προκαλέσει εντάσεις. Αυτό ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί στο γεύμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε κατανόηση στον προβληματισμό των πολιτικών αρχηγών.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ  ανέφερε  ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου βρίσκεται σε διαδικασία κατάθεσης και ότι αυτή τη στιγμή εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επομένως τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σημειώνεται ότι συνεργάτες του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά επέμεναν ότι το πολυνομοσχ΄διο θα κατατίθεντο σήμερα ή χθες κάτι που δεν έγινε.
Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε σήμερα Παρασκευή, με τους ίδιους συνεργάτες του υπουργού μας είπαν ότι τελικά τη Δευτέρα το πολυνομοσχέδιο θα πάρει το “δρόμο” για τη Βουλή.
Το πολυνομοσχέδιο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση όπου συνολικά κατατέθηκαν 6050 σχόλια και προτάσεις.
Ο υπουργός Παιδείας με δημόσια επιστολή δεσμεύτηκε ότι το επιτελείο του θα επεξεργαστεί τα σχόλια αυτά, τα οποία θα λάβει σοβαρά υπ’ όψη στη διαμόρφωση της τελικής μορφής του σχεδίου νόμου.

Φωτό: eurokinissi/Γ. Παναγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου