«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1"Είναι κύημα αυθαιρεσίας ή πραγματικότητας η ψυχή;", "Γνωρίζουμε με τη νόηση ή με τη φαντασία;" "ποια είναι η υφή του εγκεφάλου;"
Ερωτήματα που ξεπερνούν την καθημερινότητά μας και συχνά μας θέτουν μπροστά σε υπαρξιακά ζητήματα , ανιχνεύονται με τρόπο διεξοδικό και με γνώμονα
την αναζήτηση της αλήθειας στη διάρκεια των μαθημάτων της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΜε κύριο στόχο , όχι απλά την επιμόρφωση του κοινού, αλλά και την ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις υπαρξιακές κυρίως αγωνίες, σύγχρονοι φιλόσοφοι αφήνουν τα ακαδημαϊκά έδρανα και τα βιβλία και ανταλλάσσουν ιδέες, προβληματισμούς και απόψεις με το ευρύ κοινό.
"Νέες ανθρωποκεντρικές συλλογικότητες"
Στη Φιλοσοφική Ακαδημία διδάσκουν ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης, οι φιλόσοφοι Παναγιώτης Δόικος και Δημήτρης Λαμπρέλλης, ο νευροβιολόγος Λάζαρος Τριάρχου και ο Θέμις Κατριός ψυχίατρος-ψυχαναλυτής.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων για την πρώτη περίοδο ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου και οι συναντήσεις διεξάγονται τα Σαββατοκύριακά στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσέιου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατία 154 εντός της ΔΕΘ-HELEXPO τηλ 2310 240002).
Στην κρισιμότητα της πραγματικότητας που ζούμε όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Στέλιος Χαλκίτης "ελπίδα ίσως υπάρχει στη ρήξη με όλα και αγκαλιά με τα προβλήματα κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από νέες ανθρωποκεντρικές συλλογικότητες".

Υπεύθυνη Διοργάνωσης-Επικοινωνίας : Θεοδώρα Λειψιστινού 6937391991

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου