«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τον Απρίλιο αναμένεται η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές


Τον Απρίλιο αναμένεται η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολέςΤον Απρίλιο αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όσον αφορά την αύξηση των ετών φοίτησης στις σχολές Υπαξιωματικών από τα δύο στα τρία έτη μας γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι το Μάιο ολοκληρώνονται όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που έχουν να κάνουν μέχρι τα όρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή τα Επιτελεία που ανήκουν οι σχολές.
Σύμφωνα με ενημέρωση μας τα επιτελεία έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αλλαγή   των κανονισμών και οργανισμών των σχολών αυτών που είναι και τα θεσμικά κείμενα στη βάση των οποίων λειτουργούν οι σχολές.
Μέχρι το Μάιο ολοκληρώνονται, όπως αναφέραμε οι διαδικασίες και από εκεί και πέρα ακολουθείται η διαδικασία κύρωσης από τη Βουλή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί πολλά από αυτά είναι νόμοι ή επέχουν θέση νόμου.
Μια αλλαγή από διετή σε τριετή φοίτηση δε πρόκειται να αλλάξει την απόφαση του υποψηφίου να
επιλέξει μια σχολή, όπως μας ανέφεραν κύκλοι του ΓΕΕΘΑ ενώ από ακαδημαϊκής απόψεως θα δοθούν περισσότερες δυνατότητες στους αποφοίτους των σχολών υπαξιωματικών.
Υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί η φοίτηση από τα δύο σε τρία έτη από φέτος αλλά αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκαίρως θα μετατεθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
Το Υπουργείο Παιδείας με σχετικό έγγραφό του είχε ενημερώσει η φοίτηση στα ΑΣΣΥ είναι διετής και είναι σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) με σκοπό να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης στα τρία έτη, χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Υπενθυμίζουμε στους υποψηφίους ότι η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.
Σχολές Αστυνομίας εισαγωγή το 2016-17
Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας θα πραγµατοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2016-2017.
Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής για τους υποψηφίους των Σχολών της Αστυνοµικής Ακαδηµίας, προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για το σκοπό αυτό από τις ίδιες τις Σχολές σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις. Η σχετική προκήρυξη, που περιγράφονται τα απαιτούµενα δικαιολογητικά και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, ανακοινώνεται από το Υπουργείο ∆ηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε οι υποψήφιοι να την αναζητήσουν προς ενηµέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου