«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Με πανελλαδικές θα παίρνουν την ειδικότητα οι γιατροί

Σταδιακή κατάργηση της λίστας αναμονής και εισαγωγή των πτυχιούχων γιατρών... στην ειδικότητα με πανελλαδικές εξετάσεις προτείνει, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Εκπαίδευσης σε σχέδιο νόμου που υπέβαλε τις προηγούμενες ημέρες στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με τον τρόπο αυτόν οι εισηγητές επισημαίνουν ότι οι «καλύτεροι» θα εισάγονται αμέσως στα νοσοκομεία της επιλογής τους, καταργώντας το χρόνο αναμονής που σε κάποιες ειδικότητες εξακολουθεί να ξεπερνά ακόμη και τα πέντε χρόνια.

Παράλληλα, εισάγονται κριτήρια για την ειδίκευση γιατρών, βάσει των πληθυσμιακών αναγκών, με στόχο οι θέσεις πανελλαδικά να είναι συναρτούμενες με τον ιδανικό αριθμό γιατρών ανά ειδικότητα, καταργώντας έτσι το «αυθαίρετο» σύστημα που ισχύει σήμερα.

Η αξιολόγηση σύμφωνα με τα Νέα φαίνεται να είναι το σημείο – κλειδί στην πρόταση που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, προβλέποντας αυστηρό έλεγχο για τα κέντρα εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευομένους.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η τήρηση βιβλιαρίου εκπαίδευσης για κάθε εκπαιδευόμενο στο οποίο θα καταγράφεται η απόδοση και η πρόοδός του και λεπτομερής λίστα με τις χειρουργικές και παρεμβατικές πράξεις τις οποίες θα εκτελεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του.

madata.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ, πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση - Σήμερα στην ΟΛΜΕ



ΕΚΤΑΚΤΗ, πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση
Όλοι τη Τετάρτη 1/10 στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ
Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τετάρτη 1 Οκτώβρη  στις 11 το πρωί, σε ΕΚΤΑΚΤΗ, πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση στα γραφεία της ΟΛΜΕ, με σκοπό να οργανώσουμε τις αγωνιστικές δράσεις μας, τις προσεχείς ημέρες.
Πηγή: Alfavita




 Ε.Π.Φ.Α  Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Φ.Α. Ν. Κοζάνης προκηρύσσει απολογιστική και εκλογική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.
Θέματα:
1.      Διοικητικός απολογισμός.
2.      Οικονομικός απολογισμός.
3.      Ψήφιση πεπραγμένων.
4.      Προτάσεις μελών.
5.      Εκλογή 3μελούς εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια των αρχαιρεσιών.
Η παρουσία όλων των Συναδέλφων Φυσικής Αγωγής στην συνέλευση είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου