«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

1η Νοέμβρη:Οι Γενικές Συνελεύσεις και η στάση των άλλων δυνάμεων


Το κάλεσμα των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη φαίνεται πως έχει μια σημαντική δυναμική και απήχηση. Πάνω από 800 συνδικάτα, μέχρι στιγμής, έχουν πάρει απόφαση να συνδιοργανώσουν αυτό το συλλαλητήριο και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη απαντάει στην ανάγκη «να ακουστεί η φωνή μας, να δείξουμε τη δύναμή μας».Πέραν των άλλων, σημαντική συμβολή για να ξεδιπλωθεί όλη αυτή η πλούσια δραστηριότητα των συνδικάτων είχαν και έχουν οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο. Σε πολλές περιπτώσεις έγινε καλή συζήτηση, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους, για το πώς και με ποια αιτήματα μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα τους, ώστε αποτελεσματικά να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να υπερασπίσουν ζωές και δικαιώματα, να βγουν στην αντεπίθεση. Αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο από το συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη.
Υπήρξαν αρκετές Γενικές Συνελεύσεις όπου η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μαζική (εργαζόμενοι στο Δήμο του Κορυδαλλού, στην Περιφέρεια Αττικής, στα Πρακτορεία Τύπου, στην «Tasty», στη «Softex» κ.ά.). Υπήρξαν Γενικές Συνελεύσεις όπου οι εργαζόμενοι συζητώντας για τα δικά τους οξυμένα προβλήματα, π.χ., απολύσεις ΙΔΑΧ στο Δήμο του Ασπρόπυργου, απάντησαν εύστοχα με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη. 
 
Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις Γενικών Συνελεύσεων που ανέτρεψαν τους αρνητικούς συσχετισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων και πήραν απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο (νοσοκομεία «Αγ. Σάββας», «Σωτηρία», Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής κ.ά.).Από τα ίδια τα αποτελέσματα, αποδείχθηκε ότι οι Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν ένα εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων που μπορεί να συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης, στην αναζωογόνηση της λειτουργίας και της δράσης των σωματείων, στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Πηγή: Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου