«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόλαση κατασχέσεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «500.000 οι εντολές έως σήμερα για... δέσμευση λογαριασμών και μετοχών. 3.000 ειδοποιητήρια την ημέρα τον Ιούλιο προς εκτεθειμένους φορολογουμένους! Μπλόκο και στις θυρίδες των τραπεζών».

ΕΘΝΟΣ: «Δρακόντεια τα πόθεν έσχες στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αυστηρότερο «πόθεν έσχες» για το Δημόσιο προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Αλλαγές σε επικουρικές, εφάπαξ, ΑΦΜ, ΦΠΑ και στη χάραξη του αιγιαλού. Καταργούνται οι φόροι υπέρ τρίτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Τους γειώνει και η Κομισιόν!»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «άνθρακες αποδείχθηκε για την κυβέρνηση ο θησαυρός της… εκδίωξης , δήθεν, της τρόικας από την Αθήνα και πομφόλυγες οι δηλώσεις του πράσινου εταίρου της κυβέρνησης για το… τέλος του Μνημονίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «σε 100 χρόνια η Αγία Σοφία θα ξαναλειτουργήσει»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «οι Σιωνιστικές ΗΠΑ τρέμουν την Ορθοδοξία και μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή ωμή παρέμβαση κατά της Ελλαδικής Εκκλησίας. Πειραιώς Σεραφείμ: το Σιωνιστικό λόμπυ που κυβερνά τις ΗΠΑ υπεύθυνο για τους διωγμούς των Χριστιανών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψαλίδι σε εφάπαξ και επικουρικές για τους ένστολους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «επώδυνες αλλαγές για σώματα ασφαλείας, στρατιωτικούς, αλλά και για ασφαλισμένους στο επικουρικό ταμείο Εμπορικού Ναυτικού. Απενεργοποίηση του ΑΦΜ όσων φοροδιαφεύγουν, κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ».

ΕΣΤΙΑ: «Στραγγαλίσαμε την αγελάδα!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην Ελλάδα υπάρχει μια πολύ μεγάλη παρεξήγησις. Το μεγαλύτερο τμήμα της κοινής γνώμης συνδέει την κοινωνική ευημερία αποκλειστικώς με το κράτος»

Η ΑΥΓΗ: «Μυστήριο στο Παρίσι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «προπέτασμα καπνού για να μείνουν στην αφάνεια υπόγειες κινήσεις και διεργασίες που πιθανότατα αφορούν το σύνολο του λεγόμενου «ελληνικού προβλήματος» αποδείχθηκε η κυβερνητική ρητορική , την οποία επανέλαβαν και χθες το πρωί Βούλτεψη και Βενιζέλος, περί συναντήσεων με την τρόικα σε ουδέτερο έδαφος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το Βατερλό των Παρισίων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το επικοινωνιακό εγχείρημα της κυβέρνησης ότι το δήθεν ραντεβού με τους δανειστές στο Παρίσι σηματοδοτεί την έξοδο από το Μνημόνιο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ψαλίδι στα εφάπαξ των ενστόλων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «νέο μέτωπο στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους ενστόλους και τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, πέραν της καταβολής των αναδρομικών δημιουργεί άρθρο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις. ευρώ».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ωρολογιακή βόμβα τα κόκκινα δάνεια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή είναι το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» τονίζει η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και ζητά από την κυβέρνηση «γενναίες λύσεις εδώ και τώρα»».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κανένα παιδί να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «έντονη είναι η ανησυχία σε χιλιάδες εργατικές οικογένειες που δε γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν τα παιδιά τους να έχουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς και εάν θα πρέπει να πληρώσουν υπέρογκα τροφεία»

ΤΑ ΝΕΑ: «Σούπερ πόθεν έσχες για χιλιάδες Ελληνες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μαχαίρι στα εφάπαξ και τις επικουρικές των ενστόλων. Χωρίς ΑΦΜ οι φοροφυγάδες. Τέλος στις εκκαθαριστικές του ΦΠΑ. Επιχορήγηση νοσοκομείων για εξόφληση οφειλών προς ιδιώτες. Νέο ενιαίο σύστημα για τις δημόσιες συμβάσεις. Χρονοδιάγραμμα για την χάραξη του αιγιαλού».

KONTRA NEWS: «Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν τη μεγάλη απάτη του Σημίτη με τα υποβρύχια που γέρνουν»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι γερμανικές εφημερίδες αποκαλύπτουν τις βρώμικες συναλλαγές του Κώστα Σημίτη με το γερμανικό κατεστημένο, τις οποίες ο ελληνικός λαός πλήρωσε με δισεκατομμύρια ευρώ».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Τρία μέτρα ενίσχυσης των ΑΕΙ»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Οδηγός» για ρύθμιση εταιρικών δανείων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο δανεισμός «πνίγει» πάνω από 100.000 επιχειρήσεις. Μόνο μία στις τρεις εταιρείες κρίνεται βιώσιμη. Θ. Φέσσας: Η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ο ιδιωτικός τομέας είναι αισιόδοξος».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανατροπές στη φορολογία σε συντάξεις και συμβάσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία, στη φορολογία και τις δημόσιες συμβάσεις περιέχει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου