«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Προβληματισμός από τη Δ/νση ειδικής αγωγής όσον αφορά στην έκδοση της εγκυκλίου αποσπάσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ για το 2014-2015



Σχετικά με την έκδοση της Εγκυκλίου Αποσπάσεων Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2014-15 από το Υπουργείο Παιδείας και μετά από ενημέρωση που είχαμε σήμερα 24 Ιουνίου 2014 από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  προκύπτουν τα εξής:
Πρόθεση της Διεύθυνσης Ε.Α.Ε ήταν να εκδοθεί αυτές τις ημέρες η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π. Όμως σε αυτό το ενδεχόμενο τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας  της διαδικασίας, από τη στιγμή που το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) έχει την ιδιαιτερότητα να μετατίθεται ή να αποσπάται σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα και ΚΕ.Δ.Δ.Υ και όχι γενικώς σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.
Έτσι η υποβολή αιτήσεων Απόσπασης, χωρίς να έχει τελεσφορήσει η διαδικασία των Μεταθέσεων, ενέχει τον κίνδυνο να προκύψουν διαρροές όσον αφορά στις προς διάθεση θέσεις για Απόσπαση, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να υποβάλλουν αίτηση για Απόσπαση γνωρίζοντας εκ των έσω ποιες Μεταθέσεις πραγματοποιήθηκαν.
Αυτοί οι προβληματισμοί κάνουν τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής να κλείνει προς την επιλογή η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π να εκδοθεί αμέσως μετά την διενέργεια των Μεταθέσεων, δηλαδή κατά τα φαινόμενα μετά τις 10 Ιουλίου 2014.
Εδώ πρέπει να τονισθεί πως ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ προσπαθεί να καταγράψει την καθημερινότητα, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους,  όπως αυτή διαμορφώνεται  σε πραγματικό χρόνο, όσον αφορά στα θέματα Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π αλλά και γενικότερα στα θέματα εκπαίδευσης.
Όμως, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και ο κακός σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου σε ότι έχει να κάνει με τις υπηρεσιακές μεταβολές(και όχι μόνον) των εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αναγκάζοντας και μας να ακολουθούμε καταγράφοντας αυτή τη χαοτική κατάσταση.
Αλλά είπαμε. Για τον στοιχειώδη προγραμματισμό σε ότι αφορά τα παραπάνω δεν χρειάζονται χρήματα από το Υ.ΠΑΙ.Θ.
 
Βασίλης Βούγιας
24/6/2014

Πηγή: Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου