«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

 «Διαδικασία ανάθεσης υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών, διδακτικού έτους 2024-2025 και δικαιολογητικά αποζημίωσης τους »

 

 «Διαδικασία ανάθεσης υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών, διδακτικού έτους
2024-2025 και δικαιολογητικά αποζημίωσης τους »
Α) Διαδικασία ανάθεσης υπερωριακής διδασκαλίας:
Σε περίπτωση ανάθεσης υπερωριακής διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς της σχολικής σας μονάδας και σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 100 του Ν.4823/2021 (136 Α΄) ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας θα πρέπει να εκδώσει απόφαση ανάθεσης η οποία θα πρέπει απαραίτητα να κοινοποιηθεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την έναρξη ημερομηνίας ανάθεσης της ημερομηνίας, διότι θα πρέπει να ακολουθήσει η έκδοση απόφασης ανάθεσης υπερωριακής απασχόλησης, από το τμήμα Γ΄ Προσωπικού, η οποία αναρτάται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διαύγειας. Η ανάθεση της υπερωριακής διδασκαλίας και κατά συνέπεια η αποζημίωση της, ισχύουν από την ημερομηνία ανάρτησης στη Διαύγεια.


Για τη διευκόλυνση σας, σας επισυνάπτουμε ένα υπόδειγμα απόφασης ανάθεσης υπερωριακής διδασκαλίας. Τα πεδία που υπάρχουν στο πινακάκι της απόφασης θα πρέπει να συμπληρώνονται όλα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι υπερωρίες ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι την λήξη των μαθημάτων.
Β) Απαιτούμενα δικαιολογητικά εκκαθάρισης αποζημίωσης υπερωριακής διδασκαλίας:
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για έλεγχο και ενταλματοποίηση της δαπάνης στην ΔΥΕΕ Καβάλας είναι τα παρακάτω:
1. Απόφαση ανάθεσης της υπερωριακής απασχόλησης του Διευθυντή της σχολικής μονάδας ( 2 φωτοαντίγραφα)
2. Μηνιαίο ημερολόγιο πραγματοποίησης των ωρών (1 πρωτότυπο και 1 φωτοαντίγραφο)
3. Πλήρες και αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείου με κυκλωμένη την ώρα της υπερωρίας και υπογεγραμμένο από τον Διευθυντή του σχολείου (να φαίνεται το υποχρεωτικό και διδακτικό ωράριο-υπερωρίες-σύνολο ωρών). Εάν ο εκπαιδευτικός εργάζεται σε 2 ή περισσότερα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου, χρειάζεται το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολείων στα οποία εργάζεται (2 φωτοαντίγραφα του κάθε ωρολογίου προγράμματος)
Εφιστούμε την προσοχή στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, ότι λόγω της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να είναι ευδιάκριτα, σφραγισμένα και υπογεγραμμένα, θα πρέπει να αποστέλλονται με τη λήξη του εκάστοτε μήνα πραγματοποίησης της υπερωριακής απασχόλησης και εντός των δέκα (10) πρώτων εργάσιμων ημερών του επόμενου μήνα.
Στην περίπτωση που αποστέλλονται ελλιπή δικαιολογητικά ή εκτός του παραπάνω χρονικού πλαισίου, οι υπερωρίες δεν θα αποζημιώνονται.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου