Με ρυθμίσεις αντίστοιχες με αυτές που λειτουργούν σήμερα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, προσαρμοσμένες  στην ιδιαιτερότητα της ηλικία των μαθητών Δημοτικού θα αδειοδοτούνται τα Κέντρα Μελέτης , ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Mακρή στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν δύο Μητρώα , το ένα για τους ιδιοκτήτες των Κέντρων Μελέτης και το άλλο για τους εκπαιδευτικού που θα διδάσκουν σε αυτές τις δομές.

Η  κτηριακή άδεια λειτουργίας θα χορηγείται από τον ΕΟΠΠΕΠ, ενώ στα Κέντρα Μελέτης θα διδάσκουν εκπαιδευτικοί που θα είναι ενταγμένοι στο υπό δημιουργία Μητρώο.

Για τα ήδη λειτουργούντα Κέντρα Μελέτης θα δοθεί χρόνος για να προσαρμοστούν στις νέες προϋποθέσεις του νόμου, ο οποίος , σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας θα έχει ψηφιστεί πριν το τέλος του χρόνου.

Η υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την   προώθηση   σχετικής νομοθετικής ρύθμισης  για τη λειτουργία των Κέντρων Μελέτη, η οποία θα τεθεί σε  διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς αμέσως μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης .  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός    Παιδείας Ι.  Λυτρίβη και εκπρόσωποι  του ΕΟΠΠΕΠ .