«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Το υπ. Παιδείας μελετά την επαναλειτουργία των Αθλητικών Σχολείων

Στα Αθλητικά Σχολεία μπήκε "λουκέτο", μετά από 30 χρόνια λειτουργίας των,  τον Ιούλιο του  2011, ενώ σε αυτά    φοιτούσαν συνολικά 12.060 μαθητές 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπό επεξεργασία θέτει το υπουργείο παιδείας όλο το πλαίσιο σύστασης και λειτουργίας των Αθλητικών Σχολείων με  στόχο την κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών-αθλητών συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου  ενώ σημείωσε ότι  για την επεξεργασία του πλαισίου  σύστασης και λειτουργίας των Αθλητικών Σχολείων το υπουργείο λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των σχετικών φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στα Αθλητικά Σχολεία μπήκε "λουκέτο", μετά από 30 χρόνια λειτουργίας των,  τον Ιούλιο του  2011, ενώ σε αυτά    φοιτούσαν συνολικά 12.060 μαθητές .

Η αιτιολογία που δόθηκε από την τότε Κυβέρνηση , γι΄ αυτή απόφασή της, ήταν ότι  το κόστος τους  θεωρείται  πολύ υψηλό και επιπλέον  τα Αθλητικά Σχολεία κρίθηκαν  αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση.

Επιτροπή για το θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων

Το έτος 2015 το υπουργείο Παιδείας συγκρότησε πενταμελή Ομάδα Εργασίας για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου δημιουργίας Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων .

Οι προτάσεις της Επιτροπής δεν ανακοινώθηκαν ποτέ από το υπουργείο Παιδείας.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου