«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Η λίστα των 2% κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ περιλαμβάνει 29 ερευνητές από το Δ.Π.Θ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνολικά 29 ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το έτος 2022, που δημιουργήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και δημοσιεύτηκαν στις 4 Οκτωβρίου 2023.

Η πρώτη λίστα προσδιορίζει τους κορυφαίους μελετητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, των οποίων οι δημοσιεύσεις αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή John Ioannidis, διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022, και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Τα 23 ονόματα των μελών του Δ.Π.Θ. που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022, είναι:

Η  δεύτερη λίστα, η οποία βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου ερευνητών κατά τη διάρκεια του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως περιλαμβάνει 20 ερευνητές του Δ.Π.Θ.:

Συνολικά, και στις δύο λίστες, εμφανίζονται είκοσι εννέα (29) μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος.

Τα σχετικά στοιχεία είναι διαθέσιμα στο

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου