«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ανοικτό το ενδεχόμενο η Ν. Κεραμέως να παραμείνει στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αν και "βολιδοσκοπήθηκε" πανεπιστημιακός ΑΕΙ της Αττικής για τη θέση αυτή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η Νίκη Κεραμέως να παραμείνει στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση, υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό καθηγητή  και πρόεδρο  του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη  Σαρμά.

Ήδη το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στο Μαξίμου, λόγω του γεγονότος ότι η 25η Ιουνίου που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές πέφτουν μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και συγκεκριμένα στην εξέταση των υποψηφίων στα Ειδικά μαθήματα.

Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  η Ν. Κεραμέως δεν έχει καμία ενημέρωση ότια θα παραμείνει ως υπουργός  Παιδείας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση .

Ο προβληματισμός, να παραμείνει η Ν. Κεραμέως στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διατυπώθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς με τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης ,μετά της 25 Ιουνίου, θα πρέπει να αλλάξει ο  υπουργός Παιδείας κι ενδεχομένως που κάτι δεν πάει καλά στις Πανελλαδικές , εκείνες τις ημέρες, να πέσουν οι ευθύνες  , στην αντικατάσταση του υπουργού Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ποτέ στα χρονικά δεν έχει αντικατασταθεί υπουργός Παιδείας εν μέσω Πανελλαδικών και στις περιπτώσεις που οι εκάστοτε πρωθυπουργοί ήθελαν να κάνουν ανασχηματισμό, περίμεναν την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πάντως ήδη από το  Μαξίμου έγινε  "βολιδοσκόπηση" σε Πανεπιστημιακό που υπηρετεί σε ΑΕΙ της Αττικής , προκειμένου να αναλάβει τη θέση υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,μέχρι το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης , η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αν επικρατήσει το πρώτο σενάριο, τότε υπουργός Παιδείας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση θα είναι η Ν. Κεραμέως.

 Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ήδη , εδώ και καιρό, έχει εκφράσει την επιθυμία του, εφόσον θα είναι ξανά Κυβέρνηση, στη θέση του υπουργού Παιδείας να επανατοποθετήσει την Ν. Κεραμέως.

Ο Κ. Μητσοτάκης  θεωρεί ότι η Ν. Κεραμέως ακολούθησε πολιτική στο υπουργείο Παιδείας , χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Σε θέση αναπληρωτή ή υφυπουργού Παιδείας, ανεξάρτητα, εάν η Ν. Κεραμέως θα ηγηθεί του υπουργείου Παιδείας ή άλλου υπουργείου, θα τοποθετηθεί η νεοεκλεγείσα σε θέση Βουλευτού Επικρατείας η πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ιωάννα Λυτρίβη.

Ο Κ. Μητσοτάκης  εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες της Ιωάννας  Λυτρίβη, την οποία είχε συνεργάτη του κατά τη  θητεία του  ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Ιωάννα Λυτρίβη πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, ήταν Σύμβουλος της Ν. Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας.

Θέση στην επόμενη Κυβέρνηση αναμένεται να έχει και η νυν υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, την οποία ο πρωθυπουργός εκτιμά ιδιαίτερα κυρίως για τις διοικητικές ικανότητες , αλλά και τη δυναμική της στην επικοινωνία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου