«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Διευθυντές Σχολείων: Διευκρινίσεις υπ. Παιδείας για το Πιστοποιητικό ΤΠΕ

Στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, για την απόδειξη της πιστοποιημένη γνώσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ Επιπέδου ισχύει το π.δ. 50/2001 (Α΄136)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έγγραφο με διευκρινίσεις σχετικά με τα Πιστοποιητικά  γνώσης Τεχνολογιών   Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), στη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολείων, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τα Τοπικά Συμβούλια   Επιλογής σας επισημαίνουμε ότι:

Αναφορικά με την απόδειξη της  πιστοποιημένης γνώσης Τεχνολογιών   Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ Επιπέδου, ρυθμίζεται ρητά στην παράγραφο 1 του άρθρου 31 του ν. 4823/2021, διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 31 του ν. 4823/2021, ορίζει τα εξής:

1. Αν δεν ορίζεται άλλως στις διατάξεις του παρόντος, οι προϋποθέσεις για την επιλογή σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης είναι οι εξής:

α) διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών και

β) πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου. Αν διεκδικείται θέση στελέχους ορισμένης βαθμίδας εκπαίδευσης, από τα οκτώ (8) έτη διδακτικής υπηρεσίας της περ. α) τα τέσσερα (4) πρέπει να έχουν διανυθεί στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης.

Η γνώση Τ.Π.Ε. Α’ επιπέδου της περ. β) αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (Α’ 39) για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) και τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86.

Το υπουργείο Παιδείας στο ίδιο διευκρινιστικό έγγραφο σημειώνει, επίσης, ότι:

Α. Στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, για την απόδειξη της  πιστοποιημένη γνώσης Τεχνολογιών   Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ Επιπέδου ισχύει το π.δ. 50/2001 (Α΄136) .

Β. την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων, οι ενδιαφερόμενοι όφειλαν να  δηλώσουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την υποψηφιότητά τους,  σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4823 και παράλληλα, πριν την οριστική υποβολή της αίτησης  είχαν την υποχρέωση να αποδεχθούν και το επισυναπτόμενο κείμενο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου