«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Σε ΦΕΚ η νέα διάταξη για την πρόσληψη συμβασιούχων στα ΑΕΙ οι οποίοι θα ελέγχουν την τήρηση των έκτακτων μέτρων


Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4830/2021, στον οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 70, το οποίο δίνει τη δυατότητα στα ΑΕΙ να προσλαμβάνουν συμβασιούχους, με αποκλειστικό έργο  τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων για τη συμμετοχή των φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Ειδικότερα το άρθρο 70 προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 70
Δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την αντιμετώπιση αναγκών ως προς την τήρηση των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η.3.2022, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) δύνανται να προβαίνουν στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων για τη συμμετοχή των φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων. Η χρονική διάρκεια της δημόσιας σύμβασης του πρώτου εδαφίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες. Ως αρμόδιο όργανο για την έγκριση της δαπάνης της δημόσιας σύμβασης, καθώς και κάθε διαδικαστικής ενέργειας για την έκδοση της πρόσκλησης και τη σύναψη της δημόσιας σύμβασης ορίζεται το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Ε.Ι.

2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων δύναται να παρέχεται έκτακτη επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς κάθε Α.Ε.Ι. για την κάλυψη της δαπάνης που προκαλείται από τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων της παρ. 1.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου