«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Σ. Ζαχαράκη: Ανοικτό το ενδεχόμενο για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία - Αρχές Οκτωβρίου η Γ' φάση αναπληρωτών. video

dictyo.gr
 

 

 Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η Γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».

«Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Σοφία Ζαχαράκη.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι αύριο (Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου) στις 12.00 το μεσημέρι οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ’ ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

Για το ζήτημα της σχολικής στέγης είπε ότι είναι πολύ δύσκολο, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.

Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις, ανέφερε ότι στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας πως είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει μια εξομάλυνση ως προς το θέμα με τον κορονοϊό και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. «Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία», κατέληξε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου