«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Σήμερα: Συνάντηση Ν. Κεραμέως με ΟΙΕΛΕ , μία ημέρα πριν τη ψήφιση του Σχεδίου Νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση

ΟΙΕΛΕ: Αποδεχόμαστε την πρόσκληση της υπουργού Παιδείας και δεχόμαστε να συναντηθούμε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιστολή -πρόσκληση, εκ νέου, προς το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για συνάντηση σε διάλογο για σήμερα Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, στη Βουλή, μία ημέρα πριν την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, απέστειλε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Η  ΟΙΕΛΕ απάντησε θετικά στην πρόσκληση της  υπουργού  Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε το ακόλουθο απόσπασμα της επιστολής της Ν. Κεραμέως:

"Αξιότιμε κύριε πρόεδρε και μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ,

Εκ μέρους της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, και σε συνέχεια της επισήμανσής της στη Βουλή ότι ο μόνος φορέας που δεν αποδέχθη να συζητήσει με την ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ήταν η ΟΙΕΛΕ, χαιρετίζουμε την δεδηλωμένη πρόθεσή σας να προσέλθετε σε διάλογο, έστω και τώρα, με την ηγεσία του υπουργείου.

Ως εκ τούτου, σας  απευθύνουμε εκ νόυ πρόσκληση για αύριο Δευτέρα, 27/7 στις 3 μ.μ. ….Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις της ΟΙΕΛΕ αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο".

Η ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ σχετικά με την πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας, με ανακοινωθέν τονίζει τα εξής:

"Στο κλείσιμο της ομιλίας της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως κάλεσε την ΟΙΕΛΕ σε διάλογο, όντας «απογοητευμένη» που δεν άκουσε τις απόψεις των εκπαιδευτικών για να προβεί σε «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι ο εξ αρχής προσχηματικός χαρακτήρας του διαλόγου αποδείχθηκε απροκάλυπτα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, εκεί όπου η κ. Κεραμέως:

Απέκλεισε από το διάλογο όλους τους κοινωνικούς φορείς με το βαθιά αντιδημοκρατικό επιχείρημα ότι θα …ακούγεται συνέχεια η ίδια άποψη (ενώ κάλεσε δύο εργοδοτικούς φορείς που εκπροσωπούν …νηπιαγωγεία), ώστε το σκορ στην Επιτροπή-φιέστα να είναι 4 (τρεις εργοδοτικοί φορείς και η επιτροπή γονέων) εναντίον 1 (ΟΙΕΛΕ). Στην ΟΛΜΕ δόθηκε εντολή να μην μιλήσει (!) για το νομοσχέδιο, εντολή την οποία προς τιμήν του δεν τήρησε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Έστησε από κοινού με τον εκπρόσωπο του ΣΙΣ, ένα άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι λάσπης είτε με αδιανόητα ψεύδη που υιοθέτησε και η ίδια από το βήμα της Βουλής, όπως ότι τάχα ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ήταν σε συνάντηση του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με την τρόικα, ή με εσκεμμένη διαστρέβλωση γεγονότων.

Δεν επέτρεπε με συνεχείς οργισμένες διακοπές στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην Υπουργό για ειλικρινή διάλογο. Ενημερώσαμε με επιστολή μας την κ. Κεραμέως, παρά το γεγονός ότι η κατάθεση και ψήφιση ενός προκάτ νομοσχεδίου βλάπτει σοβαρά την Παιδεία και τη δημοκρατία, ότι αποδεχόμαστε την πρόσκληση και δεχόμαστε να συναντηθούμε μαζί της την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το νομοσχέδιο και να ακούσουμε τις δικές της θέσεις.

Η διατύπωση των θέσεων της Υπουργού είναι απαραίτητη, διότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από τη συζήτηση κατάλαβαν ότι η κ. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει ευθέως στις σαφείς και με στοιχεία κατηγορίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας πως ψεύδεται. Για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νόμου, των αδήλωτων δράσεων, της αξιολόγησης, της ευελιξίας των ιδιωτικών σχολείων, της «εργασιακής προστασίας», των απολύσεων. Πέραν των πολιτικάντικων απαντήσεων και όσων της υπαγόρευσε ως επιχειρήματα ο ΣΙΣ, ουδεμία απάντηση σε τίποτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου