«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ν. Κεραμέως: Η υπόθεση ποινικά τέθηκε στο αρχείο και δεν υπάρχει καμία κρίση στο πειθαρχικό σκέλος


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Η υπόθεση για το μέλος του ΔΣ του ΙΕΠ-που αναφέθηκε σήμερα στη Βουλή η Βουλευτή ςτου ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου -ποινικά τέθηκε στο αρχείο  και  δεν υπάρχει   καμία κρίση στο πειθαρχικό σκέλος.
Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , απαντώντας στην Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία στην ομιλία της για το Σχέδιο Νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, υποστήριξε τα εξής:
«Κυρία Υπουργέ, είναι δεν είναι αλήθεια ότι σύμβουλός σας στο ΙΕΠ από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο βρίσκεται σε πειθαρχικό έλεγχο για παραπτώματα πάρα πολύ βαριά, παραπτώματα τα οποία θίγουν εργασιακά δικαιώματα, μαύρη και αδήλωτη εργασία, παραπτώματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, πειθαρχικά παραπτώματα. Το ποινικό δεν με ενδιαφέρει εμένα εδώ. Δεν είμαι δικαστήριο. Τα πειθαρχικά παραπτώματα εκκρεμούν ή δεν εκκρεμούν; Και η δημιουργική εποπτεία -γι’ αυτό μίλησα για πελατειακή σχέση- καλύπτει διάφορα τέτοια φαινόμενα».
Αυτά τα οποία λέει η Σ. Αναγνωστοπούλου είναι μηνύσιμα
Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας  στη Σ. Αναγνωστοπούλου, είπε τα εξής:
"Θέλω να επανέλθω σε κάτι για τα Πρακτικά της Βουλής. Παρότι δυστυχώς η κυρία Αναγνωστοπούλου έφυγε, φαντάζομαι οι αξιότιμοι συνάδελφοι θα της το μεταφέρουν. Αναφέρθηκε σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΙΕΠ χωρίς να έχει τη γενναιότητα ούτε σήμερα ούτε προχτές να αναφερθεί προσωπικά. Γιατί; Γιατί προφανώς την έχουν συμβουλεύσει νομικοί ότι αυτά τα οποία λέει είναι μηνύσιμα και δεν αναφέρει ότι η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο στο ποινικό της σκέλος και ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία κρίση στο πειθαρχικό σκέλος. Απλά δημιουργεί εντυπώσεις και το κάνει αυτό χωρίς να έχει τη γενναιότητα να αναφέρει καν ονόματα, διότι πολύ ξεκάθαρα αυτά τα στοιχεία είναι μηνύσιμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου