«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωσαν οι εκπαιδευτικοί

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από τη ΔΟΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωσαν σήμερα Σάββατο  οι εκπαιδευτικοί  διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
Αρχικά, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές συγκεντρώθηκαν, έξω από το υπό κατάληψη κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, και με πορεία κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.
Οι διαδηλωτές που αρχικά συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια στη συνέχεια  με συνθήματα όπως:  "Μονιμοποίηση Όλων των Αναπληρωτών Τώρα" έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

  Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από τη ΔΟΕ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., μετά από εκτίμηση των κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στο σύστημα προσλήψεων και διορισμών, προχωρά σε νέο κύκλο κινηματικών δράσεων του κλάδου (απεργιακές συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια …).
Μετά και την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή προχωρά σε:
•    Συλλαλητήριο την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.
•    Αίτημα για άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
•    Πραγματοποίηση κύκλου έκτακτων γενικών συνελεύσεων των τοπικών συλλόγων της Π.Ε. (θα σταλεί σχετική ενημέρωση και προγραμματισμός μετά το συλλαλητήριο και τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΘ)  για το ζήτημα αυτό αλλά και όλα τα ανοικτά ζητήματα της περιόδου (προγραμματισμός και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου, ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης κλπ.).

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο   στην Αθήνα, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη  στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) με τη δυνατότητα στους κατά τόπους συλλόγους της κήρυξης επιπλέον 3ωρης στάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου