«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Χωρίς τη φυσική παρουσία του υπ. Παιδείας εκδικάστηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νόμου “Γαβρόγλου” για τους Διευθυντές σχολείων

Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε γραπτή δήλωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Εκδικάστηκε σήμερα (σ.σ. μετά από δύο συνεχείς  αναβολές), από το Γ πενταμελές τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας  η συζήτηση επί της αίτησης ακύρωσης του νόμου “Γαβρόγλου” για τους Διευθυντές σχολείων που κατατέθηκε από   υποψηφίους Διευθυντές, μετά από δύο αναβολές.
Η δίκη  διήρκεσε 20 λεπτά, όπου ο εισηγητής    Πάρεδρος του ΣτΕ Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την εισήγησή του.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας δεν παραβρέθηκε στη δίκη  κανείς εκπρόσωπος, καθώς η νομική υπηρεσία κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο γραπτή δήλωση.
Ο Συνήγορος των εκπαιδευτικών που έκαναν την προσφυγή, εισηγήθηκε προς τους ανώτατους δικαστές να μην ακυρωθεί η δίκη , διότι υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, λόγω της νέας υπουργικής απόφασης που εξέδωσε το υπουργείο στις 5 Οκτωβρίου  2018  στην οποία δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ψηφοφορίες των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων.
Η πρόταση του Συνηγόρου ήταν να εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση , διότι όπως υποστήριξε, ο υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα λόγο να εκδώσει αυτή την υπουργική απόφαση , σ αυτό το χρονικό σημείο, 40 ημέρες πριν την δίκη.
Η απόφαση εάν  τελικά καταργηθεί ή όχι  η δίκη, δεν υπάρξει δηλαδή απόφαση, λόγω την νέας υπουργικής απόφασης “Γαβρόγλου” που αφαιρεί την ψηφοφορία, αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του νέου έτους.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν παρόντες ρο περίπου εκπαιδευτικοί , ενώ επετράπη να παρακολουθήσουν τη δίκη και μαθητές Σχολείου της Αττικής , που προφανώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου