«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!

 

  • Πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο πρέπει να περπατήσουν στις πιο απίστευτες και αδιανόητες διαδρομές, προκειμένου να λάβουν την εκπαίδευση που ορισμένοι από εμάς μπορεί να θεωρούμε δεδομένη.

Σύμφωνα με την UNESCO, η πρόοδος όσον αφορά την πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία έχει επιβραδυνθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι περιοχές που δεν έχουν κατάλληλες σχολικές διαδρομές μπορεί συχνά να πλημμυρίσουν, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για τα παιδιά να μετακινηθούν. Οι επικίνδυνες διαδρομές είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλά παιδιά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σχολείο. 5 ώρες ταξίδι στα βουνά μέσα από ένα μονοπάτι, ίσως το πιο απομακρυσμένο σχολείο στον κόσμο, Γκούλου-Κίνα
 
perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές κάνουν αναρρίχηση σε ξύλινες σκάλες. Zhang Jiawan, Νότια Κίνα

perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!

Παιδιά ταξιδεύουν προς ένα Οικοτροφείο μέσα από τα Ιμαλάια, Zanskar, Ιμαλάια perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές διασχίζουν μια κατεστραμμένη γέφυρα, Lebak, Ινδονησία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Παιδιά αιωρούνται στα 800μ σε ένα 400μ ατσάλινο καλώδιο στον ποταμό Rio Negro στην Κολομβία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές σε κανό προσπαθούν να φτάσουν στο σχολείο, Ριάου, Ινδονησία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Παιδιά ταξιδεύουν μέσα από το δάσος περνώντας μια γέφυρα από ρίζα δέντρου, Ινδία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθήτρια ιππεύει έναν ταύρο για να πάει στο σχολείο, Μιανμάρ perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Πάνω σε ένα Tuktuk στο δρόμο για το σχολείο. Beldanga, Ινδία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Διασχίζοντας μια σπασμένη γέφυρα, μέσα στο χιόνι για να φτάσουν στο σχολείο, Επαρχία Σιτσουάν, Κίνα perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Παιδιά ταξιδεύουν στην οροφή ενός ξύλινου σκάφους. Pangururan, Ινδονησία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Κορίτσια του Παρθεναγωγείου περπατούν σε μια σανίδα του 16ου αιώνα, Galle Fort, Σρι Λάνκα perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές ταξιδεύουν με πλοίο στην Κεράλα, Ινδία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές σε καλάθι που κουβαλά ένα άλογο, στο δρόμο για το σχολείο, Δελχί, Ινδία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές διασχίζουν ποτάμι σε μία αυτοσχέδια σχεδία από μπαμπού, Cilangkap, Ινδονησία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Το ταξίδι προς το οικοτροφείο μέσα από τα βουνά, Πυλί, Κίνα perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές περπατούν σε τεντωμένο σχοινί 30 πόδια πάνω από ένα ποτάμι, Σουμάτρα, Ινδονησία perierga.gr - Επικίνδυνες διαδρομές μαθητών προς το σχολείο!
Μαθητές Δημοτικού πρόκειται να περάσουν έναν ποταμό με τη βοήθεια μιας σαμπρέλας, Επαρχία Rizal, Φιλιππίνες
perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου