«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αποσπάσεις στο ΙΕΠ


Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν στα πλαίσια υλοποίησης των έργων που είναι ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. και υλοποιούνται από το Ι.Ε.Π με αποσπάσεις εκπαιδευτικών δημόσιας εκπαίδευσης.
Η διάρκεια της απόσπασης στο Ι.Ε.Π. είναι τετραετής.
Για τον λόγο αυτόν, καλεί όσους/ες εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης έχουν τα τυπικά προσόντα, όπως περιγράφονται παρακάτω, να καταθέσουν σχετική αίτηση.
Οι αποσπασμένοι/ες θα λαμβάνουν τις μηνιαίες τακτικές αποδοχές της οργανικής τους θέσης σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες προϋποθέσεις χορήγησής τους.
Περιγραφή θέσεων
1. Τέσσερις (4) θέσεις με αντικείμενο απασχόλησης: Οικονομική Παρακολούθηση Συγχρηματοδοτούμενων/ Χρηματοδοτούμενων Έργων.
2. Τέσσερις (4) θέσεις με αντικείμενο απασχόλησης: Λογιστική Υποστήριξη - Εκκαθαρίσεις Δαπανών.
3. Τέσσερις (4) θέσεις με αντικείμενο απασχόλησης: σύνταξη και υποβολή τεχνικών δελτίων έργων – υποέργων στο πλαίσιο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ.
4. Τέσσερις (4) θέσεις με αντικείμενο απασχόλησης: διοικητική διαχείριση έργου.
5. Μία (1) θέση με αντικείμενο απασχόλησης: διοικητική διαχείριση έργου που
αφορά στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

6. Μία (1) θέση με αντικείμενο απασχόλησης: Τεχνική Υποστήριξη – Πληροφορική.
7. Μία (1) θέση με αντικείμενο απασχόλησης: Διαχειριστική Υποστήριξη Έργου που
αφορά στην Πρόωρη Εγκατάλειψη Σχολείου.

8. Μία (1) θέση με αντικείμενο απασχόλησης: Τεχνική Υποστήριξη – Πληροφορική
που αφορά στην Πρόωρη Εγκατάλειψη Σχολείου.

Η αναλυτική περιγραφή των θέσεων καθώς και των προσόντων παρουσιάζονται στο Παράρτημα Ι το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Πρόσκλησης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης
Αίτηση απόσπασης έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης εφόσον πληρούνται οι προαπαιτούμενοι όροι και οι προϋποθέσεις της παρούσας Πρόσκλησης και εφόσον η αίτησή τους δεν αντίκειται σε απαγορευτική διάταξη νόμου (ενδεικτικά αναφέρονται: θέση ευθύνης με θητεία, τοποθέτηση σε πρότυπο/ πειραματικό σχολείο κλπ).
Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π., www.iep.edu.gr, να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν πλήρως και προσηκόντως το προσωπικό τους προφίλ και στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες, να υποβάλουν αίτηση, βιογραφικό σημείωμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στοιχεία που επικαλούνται, π.χ. τίτλοι σπουδών, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας κ.λπ., όλα σε ηλεκτρονική μορφή Το παράρτημα ΙΙ αναφέρει το είδος των δικαιολογητικών που γίνονται αποδεκτά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/86, ως προς την αλήθεια και ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων, και αποδοχής των όρων της παρούσας πρόσκλησης. Σε περίπτωση που δεν συνυποβληθούν με την αίτηση και το προσωπικό τους προφίλ τα αποδεικτικά έγγραφα των επικαλούμενων προσόντων, η εξέταση της υποψηφιότητάς τους δεν θα ληφθεί υπόψη από την αρμόδια επιτροπή.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται επί ποινή αποκλεισμού ως ανωτέρω και μόνο ηλεκτρονικά, και θα είναι ανοικτή από 22/07/2016 και ώρα 14:00 έως τις 12/08/2016 και ώρα 14:00.
Επιλογή - Διαδικασία αποσπάσεων
Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει μοριοδότηση των επιθυμητών προσόντων όπως αυτά περιγράφονται στο παράρτημα Ι για κάθε προκηρυσσόμενη θέση όσων υποψηφίων διαθέτουν τα τυπικά προσόντα.
Στην ανωτέρω διαδικασία περιλαμβάνεται και συνέντευξη η οποία θα διενεργηθεί από Ειδική Επιτροπή ορισμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Ε.Π. Στη συνέντευξη καλούνται οι επικρατέστεροι υποψήφιοι/ες κατόπιν μοριοδότησης των επιθυμητών προσόντων των υποψηφίων, και σε αυτήν θα αξιολογηθούν δυναμικές συνεργασίας, ανάληψης πρωτοβουλιών και άλλα ποιοτικά στοιχεία των υποψηφίων που άπτονται των σχετικών με τη θέση αρμοδιοτήτων. Καθώς η υποβολή των φακέλων των υποψηφιοτήτων θα γίνει ηλεκτρονικά, δύναται η Επιτροπή να ζητά από τους/τις υποψηφίους/ες να προσκομίσουν κατά τη συνέντευξη σε έντυπη μορφή στοιχεία που επικαλούνται στην αίτησή τους.
Η επιλογή των προς απόσπαση εκπαιδευτικών θα γίνει βάσει αξιολογικής κατάταξης ανάλογης των επιθυμητών προσόντων όπως αυτά περιγράφονται στο παράρτημα Ι της παρούσας πρόσκλησης. Στη συνέχεια η αρμόδια επιτροπή θα συντάξει τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων και θα εισηγηθεί στο ΔΣ προς απόφασή του.
Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν, θα προταθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Ε.Π. για απόσπαση που πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Σε περίπτωση εκπαιδευτικού που έχει αποσπαστεί στο Ι.Ε.Π. βάσει προηγούμενης απόφασης εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου η δυνατότητα εισήγησης ανάκλησης αυτής και της τοποθέτησής του/της με νέα απόφαση τετραετούς διάρκειας, εφόσον επιλεγεί για συγκεκριμένη θέση και υπό τον όρο ότι δεν θα παρακωλυθεί η εκτέλεση του έργου που έχει ήδη αναλάβει.
Επίσης, σε περίπτωση αποχώρησης αποσπασμένου εκπαιδευτικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Ε.Π. δύναται να προτείνει προς πλήρωση της εν λόγω κενωθείσας θέσης τον/την επόμενο/η υποψήφιο από τον πίνακα κατάταξης υποψηφίων. Επιπλέον, το Δ.Σ. αφού λάβει υπόψη την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, δύναται να μην προβεί σε πλήρωση θέσεων και να επαναπροκηρυχθεί το πλήθος των κενών θέσεων
Ενστάσεις
Επί του πίνακα για κάθε θέση, οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ενστάσεις μόνο εγγράφως εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (05) εργάσιμων ημερών από την επομένη της σχετικής ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π. Οι ενστάσεις θα πρέπει να είναι επί ποινή απαραδέκτου έντυπες, ενυπόγραφες και συγκεκριμένες. Πιο συγκεκριμένα, δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά καθώς επίσης απορρίπτονται ωςαπαράδεκτες ενστάσεις ενδεικτικά κατά του πίνακα συνολικά ή κατά του συνόλου των υποψηφίων που προηγούνται του ενιστάμενου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται ιδιοχείρως ή αποστέλλονται ταχυδρομικά, εντός σφραγισμένου φακέλου, στο Ι.Ε.Π., Γραφείο Πρωτοκόλλου (7ος όροφος), Α. Τσόχα 36, 11521, Αθήνα, με θέμα: «Για την υπ’ αριθ. πρωτ. 5992/22-7-2016 Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών δημόσιας εκπαίδευσης για τις ανάγκες υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ που υλοποιούνται στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) – Υποβολή Ένστασης», και πρέπει να έχουν παραληφθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του πενθημέρου και αποδεικνύεται αποκλειστικά από τον αριθμό Πρωτοκόλλου Ι.Ε.Π της παραλαβής και καταχώρησης και όχι από τον ημερομηνία αποστολής του ταχυδρομείου. Εάν η τελευταία ημέρα της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων είναι Σάββατο ή ημέρα αργίας των δημοσίων υπηρεσιών, τότε η προθεσμία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αργία. Ενστάσεις που περιέρχονται στο Ι.Ε.Π. και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου, μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής θεωρούνται εκπρόθεσμες, έστω και εάν η ημερομηνία αποστολής του ταχυδρομείου είναι πριν της καταληκτικής και δεν εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή. Ενημερώνονται οι υποψήφιοι ότι, σύμφωνα με την υπ ́ αριθ. 17/2002 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Ι.Ε.Π. θα παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν τους ατομικούς φακέλους των λοιπών υποψηφίων, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία (έγγραφη αίτηση, τεκμηρίωση υπέρτερου έννομου συμφέροντος). Μετά τη άπρακτη παρέλευση του ως άνω πενθημέρου, οριστικοποιείται η αξιολογική σειρά των υποψηφίων και αναρτάται στον σχετικό διαδικτυακό τόπο του Ι.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου