«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΠΜΣ στο ΠΑΜΑΚ: Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση







Το Π.Μ.Σ. «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση, ανάπτυξη, προσαρμογή και διάχυση σύγχρονων προσεγγίσεων της ειδικής αγωγής, της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης ειδικών ομάδων του πληθυσμού των ατόμων με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ιδιαίτερα, σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε θέματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ειδικοί σκοποί του Π.Μ.Σ. είναι η απόκτηση από τους φοιτητές: α) σύγχρονων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στο ευρύτερο δυνατό φάσμα θεμάτων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, β) εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σε ειδικά αντικείμενα της ειδικής αγωγής, εκπαίδευσης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και γ) βασικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων για περαιτέρω ερευνητική ή/και επαγγελματική δράση.
Τίτλοι Σπουδών: Το ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) (επιπέδου «Μάστερ») στην «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» (Master of Science in Special Education and Rehabilitation).
Χρονική Διάρκεια Σπουδών: (4) εξάμηνα
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά
Δίδακτρα: 4000€
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: Ιούλιος
Διευθυντής Προγράμματος: Αγαλιώτης Ιωάννης, Αν. Καθηγητής
Αριθμός και κατηγορίες Εισακτέων: Ο ανώτατος αριθμός εισακτέων κατ' έτος Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Πρόγραμμα ορίζεται κατ' ανώτατο όριο σε ενενήντα (90) κατ' έτος, που θα κατανέμονται ισόποσα στις 3 κατευθύνσεις.
Προϋποθέσεις εισαγωγής:
Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής στο Π.Μ.Σ. είναι απαραίτητη η κατοχή πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι., 4ετούς τουλάχιστον διάρκειας σπουδών) της ημεδαπής ή άλλων ισότιμων πτυχίων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η επικύρωση των αποτελεσμάτων γίνεται από την Γ.Σ.Ε.Σ.
Για τους υποψηφίους, οι οποίοι κατέχουν πτυχίο Α.Ε.Ι. του εξωτερικού ισότιμο ή αντίστοιχο με πτυχία ελληνικών Α.Ε.Ι., απαιτείται πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας το οποίο απονέμεται από δημόσιους εξουσιοδοτημένους φορείς.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολύ καλή γνώση σε μία από τις ευρωπαϊκές γλώσσες της αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής ή ιταλικής γλώσσας (Γ1/C1) ή ανώτερη, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα (4) χρόνια.
Κριτήρια και διαδικασία επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών:
Η επιλογή γίνεται σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο εξετάζονται οι φάκελοι των υποψηφίων και οι υποψήφιοι κατατάσσονται αξιολογικά ανά θεματική περιοχή του Π.Μ.Σ.. Στο δεύτερο στάδιο καλούνται για συνέντευξη, από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Π.Μ.Σ., οι Ν+10 επικρατέστεροι υποψήφιοι (όπου Ν ο αριθμός των εισακτέων ανά θεματική περιοχή).
Σύστημα πίστωσης των κριτηρίων επιλογής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου