«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣτΕ: Ζήτησε στοιχεία για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

ste_2Πολλά στοιχεία σχετικά με την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να τεκμηριώσει την απόφαση σχετικά με το νέο σύστημα επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης.
Η απόφαση, όπως εκτιμάται, αναμένεται να εκδοθεί τον Φεβρουάριο. Νομικοί εκτιμούν ότι το ΣτΕ περιμένει να γίνουν τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης στις Διευθύνσεις μετά τις νέες κρίσεις και στη συνέχεια θα εκδώσει την απόφαση.
Πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρίως το σκεπτικό της, όποια κι αν είναι αυτή, επί της διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της χώρας, ύστερα από την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν 57 Διευθυντές Σχολείων και η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης επί του νέου συστήματος επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, του νόμου 4327/2015..
Η προσφυγή συζητήθηκε στις 19 Νοεμβρίου στον επταμελή σχηματισμό του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε στο ΣτΕ γραπτό αίτημα να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης των Διευθυντών Σχολείων με το επιχείρημα ότι δεν έχουν πλέον έννομο συμφέρον αφού ένας αριθμός εξ αυτών επελέγησαν με αυτό το σύστημα Διευθυντές.
Το ΣτΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα, καθώς από τους 57 προσφεύγοντες υπάρχει κι ένας άλλος αριθμός που δεν επελέγησαν Διευθυντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου