«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

H τελευταία προσπάθεια Σαμαρά ενόψει της τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ



Φήμες θέλουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παρεμβαίνει ξανά με νέο μήνυμα, το Σάββατο ή την Κυριακή ενόψει της τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ.
Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει επαρκή περιθώρια να προχωρήσει σε νέες προτάσεις, διαφορετικές από εκείνες που έκανε την περασμένη Κυριακή, πριν τη δεύτερη ψηφοφορία και εκφράζουν την πεποίθηση ότι στο νέο του μήνυμα, εκτός από το να υπενθυμίσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε την προηγούμενη Κυριακή, θα επιχειρήσει να θέσει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. Αλλωστε, στο ίδιο κλίμα ήταν και η δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο στη Βουλή όταν είπε ότι στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει «παρών» αλλά ονοματεπώνυμο. «Ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν κύκλο επαφών με στελέχη τόσο των ανεξάρτητων βουλευτών όσο και με στελέχη κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης με σκοπό να καταγραφεί μια νέα δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα τη Δευτέρα. Με δεδομένο ότι στη δεύτερη ψηφοφορία η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα απέσπασε 168 ψήφους, στην τρίτη ψηφοφορία, όπου για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαιτούνται 180 ψήφοι, η κυβέρνηση αναζητά 12 ψήφους. Ωστόσο, τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία το «ταβάνι» τοποθετείται στις 172-173 ψήφους.
Την ίδια ώρα, φαίνεται να απορρίπτονται εντελώς τα σενάρια περί ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η αλλαγή εκλογικού νόμου, μάλιστα, θα ήταν άγνωστο ποιους θα μπορούσε να είχε ως αποδέκτες, δεδομένης της πορείας αφομοίωσης της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ και του κλίματος στους ΑΝΕΛ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου