«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για διεξαγωγή διπλής εξεταστικής


Μ επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο καλούν οι φοιτητές να δοθεί στα Ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «διπλής εξεταστικής». Με τον τρόπο αυτό, στην επιστολή τονίζεται πως οι φοιτητές δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επαναληπτική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους.
Η επιστολή έχει ως εξής: 
Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο
Θέμα: Πρόταση για Διεξαγωγή «Πτυχιακής Εξεταστικής»
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ορίζεται διπλή εξεταστική τον προσεχή Φεβρουάριο για τους εισαχθέντες μέχρι το 2003 σε ΑΕΙ τετραετούς κύκλου σπουδών, μέχρι το 2001 σε ΑΕΙ πενταετούς κύκλου και μέχρι το 1999 σε ΑΕΙ εξαετούς κύκλου, προκειμένου να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους.
Με βάση λοιπόν την ανωτέρω τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα Ιδρύματα ούτως ή άλλως θα πραγματοποιήσουν εξεταστική περίοδο για όλα τα μαθήματα ανεξαιρέτως, ζητάμε να έχουν το δικαίωμα εξέτασης όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως του έτους εισαγωγής τους.
Τα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας δεν επιτρέπουν καμία επιπλέον επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό, μεγάλο μέρος του οποίου απορροφάται από τα μέλη τους που σπουδάζουν. Ως εκ τούτου είναι άμεση ανάγκη να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών για να μπορούν να εξέλθουν στην αγορά εργασίας το συντομότερο δυνατό.
Καλούμε λοιπόν την πολιτεία να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, ύστερα από δική μας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση της «διπλής εξεταστικής».
Δεδομένης λοιπόν της συνεχιζόμενης πίεσης και των δυσκολιών, ζητούμε να δοθεί στα Ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «διπλής εξεταστικής». Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επαναληπτική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους.
Ελπίζουμε ότι, όπως και τα προηγούμενα δύο έτη έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί άμεσα σε ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Διαβάστε Περισσότερα ...
Πηγή: Φοιτητικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου