«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μηχανογραφικό 2015: Θα έχει νέα τμήματα;




mixanografiko_800843186
Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν χρειάζονται τμήματα προπτυχιακών για Έλληνες φοιτητές στη λογική της διασποράς των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με πελατειακά κριτήρια.
Την ίδια ώρα, για το Μηχανογραφικό 2015, τόνισε:
Κανένα αίτημα για ίδρυση νέου τμήματος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν θα γίνει δεκτό ενώ δεν θα μπουν στο μηχανογραφικό ούτε τα τμήματα που έχουν ιδρυθεί και είναι ανενεργά.
Ακόμα ο κ. Λοβέρδος είναι θετικός στην ίδρυση προπτυχιακών τμημάτων με δίδακτρα που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές και με γλώσσα διδασκαλίας της αγγλική.
Χαρακτηριστικά δήλωσε «Θέλουν να κάνουν προπτυχιακά τμήματα, δηλαδή τετραετή κύκλο σπουδών με δίδακτρα απευθυνόμενα σε αλλοδαπούς, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές και με διδασκαλία στην αγγλική; Αμέσως δεκτό. Είναι θέμα των πανεπιστημίων, όμως, αυτό, δεν είναι θέμα του Υπουργείου. Το Υπουργείο τι λέει; Ότι αν το κάνετε, θα ενισχυθείτε. Και θα υπογραφεί η σχετική σας απόφαση πάραυτα και θα ενισχυθείτε».
Ο Υπουργός Παιδείας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Καλαντζή για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καβάλα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ήταν θετικός με την προϋπόθεση ότι θα απευθύνεται σε αλλοδαπούς φοιτητές. Μάλιστα ο Υπουργός Παιδείας θα απευθύνει σχετική πρόταση σε ΔΠΘ και ΑΠΘ και θα αναμένει τις αποφάσεις των Συγκλήτων.

http://www.neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου