«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ο φόβος των υποχρεωτικών μετακινήσεων τους οδήγησε σε αποσπάσεις



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Μας ενημερώνει ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ν. Ευβοίας Δημήτριος Α. Τουλούμης
     Οι Περιφερειακοί Δ/ντές ζήτησαν να σταλούν την Δευτέρα 01-09-2014 τα κενά των Δ/νσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.
     Το γεγονός ότι ο Νομός Ευβοίας πληρώνει το κόστος του μεγάλου λάθους του Υ.ΠΑΙ..Θ. να κάνει τις τέσσερις (4) περιοχές δύο (2), οδήγησε πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς σε αποσπάσεις κάτω από το φόβο υποχρεωτικών μετακινήσεων και τοποθετήσεων.
     Έτσι οι ανάγκες για προσλήψεις αναπληρωτών θα έχουν τριψήφιο αριθμό σε όλες ανεξαιρέτως τις ειδικότητες.
     Η Κεντρική Υπηρεσία πρέπει να προσέξει και ειδικά στην πρώτη Α’ φάση προσλήψεων να ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟ ΔΙΟΤΙ:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΥΒΟΙΩΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.
     Στα πλαίσια της συνεργασίας και για το συμφέρον της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, καλώ τους αιρετούς του ΚΥΣΔΕ να το επισημάνουν στην Κεντρική Διοίκηση.
 ΠΥΣΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Με αφορμή τις τηλεφωνικές – ηλεκτρονικές και προσωπικές επικοινωνίες που έχω μαζί σας, σας ενημερώνω ότι:
1.    Το γεγονός ότι πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα όλοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνάδελφοι του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας αλλά και γιατί όχι όλων των ΠΥΣΔΕ ή και ΠΥΣΠΕ.
2.    Η πλημμελής ενημέρωση που μπορεί να έχετε από τις Διευθύνσεις που ανήκετε και το προσωπικό τους το οποίο δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη.
3.    Το γεγονός ότι με απόλυτη ευθύνη του Υ.ΠΑΙ.Θ φθάσαμε στην έναρξη της Σχολικής Χρονιάς και οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας βρίσκονται σε αδιέξοδο με αρνητικές συνέπειες σε αυτούς και τις οικογένειές τους.
4.    Το γεγονός ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα κάνει ή θα ανακαλέσει νέες αποσπάσεις προς κάθε κατεύθυνση και τα ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ μέχρι την συνεδρίαση για τοποθετήσεις – αποσπάσεις σε λειτουργικά κενά ή και κατά την διάρκειά της θα έχουν αλλαγές δεδομένων.
5.    Το γεγονός ότι θα υποβληθούν εκατοντάδες αιτήσεις για άδειες (άνευ αποδοχών – γονικές – μακροχρόνιες αναρρωτικές – παραιτήσεις ειδικών κατηγοριών για συνταξιοδότηση κ.λ.π.).
     ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΚΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Η ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην λάβετε υπ’όψιν το πλήθος των προτιμήσεων, διότι στην φάση αυτή δεν αποτελεί κριτήριο απόρριψης της αίτησης και είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία να την δεχθεί και να καταχωρηθούν όλες οι προτιμήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να έχετε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση ή εξυπηρέτηση από κανέναν υπάλληλο ή αιρετό και να την εφαρμόζετε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου