«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Πριν από μερικούς μήνες ξεκινήσαμε μια προσπάθεια κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες με τον «Ανεξάρτητο Συνδυασμό Εκπαιδευτικών», θέλοντας να αλλάξουμε κάποια πράγματα στον χώρο μας, να αναδείξουμε προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις. Οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν με θέρμη την προσπάθειά μας, στάθηκαν αλληλέγγυοι στο εγχείρημα μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας τον συνδυασμό μας δεύτερο στις εκλογές των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ.
            Μετά από πολλές συζητήσεις και προσπαθώντας να θέσουμε τα πλαίσια των βασικών αρχών του συνδυασμού μας καταλήξαμε ότι η συλλογικότητα, η δικαιοσύνη, η «ανοιχτότητα» και η αλληλοενημέρωση θα καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του. Επίσης, αποφασίσαμε από κοινού τη δημιουργία ιστοσελίδες θέλοντας να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα στον χώρο της εκπαίδευσης, προσφέροντάς τους συνάμα  ένα βήμα για να καταθέτουν τις σκέψεις τους και τα σχόλιά τους πάνω σ’ αυτά.
            Διαπιστώνοντας ότι η συλλογικότητα έχει ατονήσει, η αλληλοενημέρωση δεν υφίσταται και οι αναρτήσεις θεμάτων στην ιστοσελίδα πολλές φορές δεν έχουν σχέση με τα εκπαιδευτικά πράγματα, με λύπη μου σας ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τον «Ανεξάρτητο Συνδυασμό Εκπαιδευτικών».
            Τέλος, εύχομαι στους συναδέλφους και φίλους μου Παύλο και Κώστα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επωμίζονται να φέρουν σε πέρας.


Τσαγκάρης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου