«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Κοζάνης Από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Γ. Κονταρής» (1ο Κοζάνης)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 2013 έχει οριστεί από την UNESCO ως διεθνές έτος  συνεργασίας για το νερό. Στο σχολείο μας έχουμε κάνει πράξη αυτή τη συνεργασία εκπονώντας διάφορα προγράμματα.
  Σκεφτήκαμε  να σας προτείνουμε να πάρετε μια απόφαση που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση νερού, που είναι τόσο πολύτιμο για τη ζωή μας και δεν πρέπει να το σπαταλούμε.
Η πρότασή μας είναι, όσα νοικοκυριά μειώσουν την κατανάλωση νερού κατά 10% τουλάχιστον, σε ετήσια βάση, να έχουν αντίστοιχη έκπτωση στους λογαριασμούς τους.
Με πρόθεση επίσης να βοηθήσουμε στην ενημέρωση των πολιτών του  Δήμου μας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξοικονομούν νερό και να φροντίζουν για την ποιότητά του, οι  μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας έχουν ετοιμάσει ένα φυλλάδιο με κάποιες προτροπές -συμβουλές προς τους καταναλωτές και σας το στέλνουμε. Αν το θεωρήσετε ωφέλιμο μπορείτε  να το προωθήσετε βάζοντάς το στους φακέλους με τους λογαριασμούς.
Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε
Με τιμή
Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης
του  1ου  Δημ. Σχολείου Κοζάνης «Γ. ΚΟΝΤΑΡΗΣ»
Η επιστολή και το φυλλάδιο ετοιμάστηκαν στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: «Νερό και τελετουργίες στον κόσμο» που εκπονήθηκε στο μάθημα των Αγγλικών.                                 Υπεύθυνη εκπ/κός

                                                              Παρλάντζα Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου