Με τον καθηγητή του London Business School Μιχάλη Ιακωβίδη συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Βρετανική πρωτεύουσα.


"Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Sammy Ofer Centre για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση" δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: "Οι αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην Παιδεία, διευκολύνοντας τη διδασκαλία. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη μετάδοση γνώσης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων".


Στο πλαίσιο του προγράμματος Next Generation Digital Strategy του London Business School, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συζήτησε  στο Reform Club για την εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα εκπαιδευτικά συστήματα όλων των χωρών.

Στόχος μας, τόνισε ο υπουργός,  είναι μέσα από την εκπαίδευση να διαμορφώσουμε πολίτες και επαγγελματίες που θα διαθέτουν τόσο τις αναγκαίες γνώσεις, όσο και τις δεξιότητες ζωής που απαιτούνται για να αξιοποιούν την τεχνολογία σωστά και προς όφελος της κοινωνίας.

Επίσης ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο Λονδίνο συναντήθηκε με τον Πρέσβη μας Γιάννη Τσαούση και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και συζήτησε  για τις ανάγκες των Ελλήνων που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και, ιδίως, της μεγάλης ελλνικής φοιτητικής   κοινότητας που σπουδάζει στη Βρετανική πρωτεύουσα.


Ο υπουργός επισκέφθηκε , επίσης, τη μόνιμη έκθεση «Γιώργος Σεφέρης: ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διπλωμάτης» της Greece in UK. Έξι δεκαετίες μετά την απονομή του Βραβείου Nobel, η έκθεση
προβάλλει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής και του έργου του μεγάλου μας ποιητή.