Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας,συγκροτήθηκε, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας,  με την ακόλουθη σύνθεση:

1. Κωνσταντίνος Λολίτσας του Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Δάσκαλος του Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω για παιδιά με κινητικά προβλήματα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Διονύσιο Αναστασόπουλο του Κωνσταντίνου1, μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΠ, Εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02 Φιλο- λόγων, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

2. Μαρία-Αρτεμησία Τσιούτσια του Παύλου, κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εκπρόσωπος του ως άνω Υπουργείου, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Μιχαήλ Χουρδάκη του Γεωργίου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

3. Ευανθία Νίκα-Σαμψών του Δημητρίου, Μουσικολόγος, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Μαλιάρα του Γεωργίου , Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

4. Δήμος Δημητριάδης του Αρχοντή  μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Σαξοφώνου και Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και Κοσμήτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αθηνά Φυτίκα του Μιχαήλ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

5. Αθανάσιος Τρικούπης του Ιωάννη, Συνθέτης-Πιανίστας/Μουσικολόγος, Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικών Σπουδών και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Σαμπροβαλάκη του Εμμανουήλ, Αναπληρωτή Καθηγητή Κλαρινέτου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η Επιτροπή μπορεί να συνεδριάζει και με τηλεδιάσκεψη.

Στη διευρυμένη σύνθεση της Επιτροπής, συμμετέχουν επιπλέον οι κάτωθι:

1. Σπυρίδων Σπυρόπουλος του Δημητρίου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μουσικής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Κωνσταντινίδη του Ιωάννη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μουσικής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

2. Ελένη Μαρίνα Ξυνοπούλου του Αποστόλου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μουσικής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Ανδρέου του Νικήτα, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μουσικής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

3. Σπυρίδων Λάμπρου του Αθανασίου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Διευθυντής Παιδικής Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου/Συνθέτης-Στιχουργός, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Κυριακή Ζαχαροπούλου του Αθανασίου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

4. Βασίλειος Μπιστόλας του Παναγιώτη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ01 Θεολογίας/ ΤΕ16 Μουσικής, εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Καραβέλη του Νικολάου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

Η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας με διευρυμένη σύνθεση συνεδριάζει στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση μπορεί να συνεδριάζει και με τηλεδιάσκεψη

Η θητεία της Επιτροπής ορίζεται για δυο (2) χρόνια .

Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αυτή, εκτός εάν απαιτηθεί καταβολή οδοιπορικών εξόδων, δηλαδή ημερήσια αποζημίωση, έξοδα διαμονής και μετακίνησης, η οποία θα αντιμετωπιστεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.