«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

 

Ποιοι θα εξετάσουν στην ξένη γλώσσα τους υποψηφίους Συμβούλους Εκπαίδευσης

Ποιους υποψηφίους αφορά
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ορίστηκαν, με απόφαση την οποία υπέγραψε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, οι  εξεταστές , οι οποίοι θα εξετάσουν προφορικά τα υποψήφια στελέχη της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνέντευξης ενώπιον των αρμόδιων συμβουλίων επιλογής, ως εξής:

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1. ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΕΚΠΑ)

2. ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

3. ΤΣΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

4. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

5. ΚΟΡΔΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1. ΣΚΑΡΕΝΤΖΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

2. ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

3. ΚΑΛΥΒΑ ΑΝΝΑ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1. ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΑΓΛΑΪΑ (ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΕΚΠΑ)

2. ΜΠΑΛΑΣΗ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΕΚΠΑ)

ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1. NALDINI ΜΑΡΙΑ-CHIARA (ΜΕΛΟΣ EEΠ ΕΚΠΑ)

2. ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΑΠΘ)

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1. ΒΕΛΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΜΕΛΟΣ ΕΕΠ ΕΚΠΑ)

2. ΣΠΑΘΗ ΑΓΛΑΪΑ (ΜΕΛΟΣ ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ)

ΣΕΡΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

BILJANA TURANJANIN

ΚΡΟΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

BILJANA TURANJANIN

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΜΠΑΝΕΒ ΓΚΕΝΤΣΟ

ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1. ADRIANA – GABRIELA NUTU

2. ΕΛΕΝΑ – PAULA MANGHIUC

3. GABRIELA APOSTOL

ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΡΙΣΟΒΑ

Ποιους υποψηφίους αφορά

 Όσοι υποψήφιοι προσκομίζουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, προκειμένου να μοριοδοτηθούν και για τη γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία αποκτήθηκαν, σύμφωνα με την περ. γ) της παρ. 2, του ν. 4823/2021 εξετάζονται προφορικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, ως προς τη γνώση της γλώσσας αυτής. 

Η εξέταση   γίνεται από ένα (1) μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ή ομότιμο καθηγητή Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) που αποδεδειγμένα γνωρίζει την αντίστοιχη ξένη γλώσσα ή από μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Α.Ε.Ι. ειδικότητας της αντίστοιχης ξένης γλώσσας ή από διδάσκοντα την αντίστοιχη ξένη γλώσσα, υπό οιαδήποτε ιδιότητα ή σχέση, στα διδασκαλεία ξένων γλωσσών των Α.Ε.Ι. ή σε οποιαδήποτε δημόσια δομή εκπαίδευσης ή κατάρτισης ή από εκπρόσωπο ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα για τα στελέχη εκπαίδευσης, η επιλογή των οποίων ανατίθεται στα συμβούλια επιλογής των παρ. 1 έως 6 του άρθρου 37 και από ένα (1) μέλος Δ.Ε.Π. ή ομότιμο καθηγητή Α.Ε.Ι. που αποδεδειγμένα γνωρίζει την αντίστοιχη ξένη γλώσσα ή από μέλος Ε.Ε.Π. Α.Ε.Ι. ειδικότητας της αντίστοιχης ξένης γλώσσας ή από διδάσκοντα την αντίστοιχη ξένη γλώσσα, υπό οιαδήποτε ιδιότητα ή σχέση, στα διδασκαλεία ξένων γλωσσών των Α.Ε.Ι. ή σε οποιαδήποτε δημόσια δομή εκπαίδευσης ή κατάρτισης ή από εκπρόσωπο ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα ή από Σύμβουλο Εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, ειδικότητας της αντίστοιχης ξένης γλώσσας για τα στελέχη εκπαίδευσης, η επιλογή των οποίων ανατίθεται στα συμβούλια επιλογής των παρ. 9 και 13 του άρθρου 37,του ν.
4823/2021 καθώς και της παρ. 4 του άρθρου 38.

Οι εξεταζόμενοι βαθμολογούνται σε δεκάβαθμη κλίμακα.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι βαθμολογούνται με βαθμό μικρότερο του πέντε (5), δεν μοριοδοτούνται για τη γνώση της ξένης γλώσσας, οποιουδήποτε επιπέδου, σύμφωνα με την περ. γ) της παρ. 2 του ν. 4823/2021, ούτε και για τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών της περ. α) της ίδιας παραγράφου.

Ο εξεταστής για κάθε ξένη γλώσσα ορίζεται με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη συγκρότηση του οικείου συμβουλίου επιλογής. 

Αν η παραπάνω εξέταση ενώπιον του συμβουλίου επιλογής δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία του εξεταστή, το συμβούλιο δύναται να αποφασίσει, με ειδική αιτιολογία, ότι η εξέταση της γλώσσας θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (τηλεδιάσκεψη).».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου