«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

 Υπό κατασκευή η πλατφόρμα για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης:Κανένα Συμβούλιο Επιλογής δεν παρέδωσε μέχρι σήμερα τους πίνακες μοριοδότησης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών  Σχολείων ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Στο μεταξύ ήδη είναι έτοιμο το Σχέδιο    υπουργικής απόφασης , καθώς και η εγκύκλιος που θα ακολουθήσει με όλες τις διαδικασίες και τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.

Στο υπουργείο Παιδείας επικρατεί κλίμα "βιασύνης"  για την επιλογή των Διευθυντών των Σχολείων, οι οποίοι μαζί με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης θα έχουν το "πάνω χέρι" στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos  η, υπό κατασκευή, ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη την άλλη εβδομάδα, οπότε  εκτιμάται ότι η προκήρυξη θα εκδοθεί   στις αρχές του Οκτώβρη.

Οσον αφορά τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, μέχρι σήμερα η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου παιδείας δεν είχε παραλάβει τους πίνακες μοριοδότησης.
 
"Μπαράζ" παραιτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλη που ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, είχαμε "μπαράζ" παραιτήσεων από τα Συμβούλια Επιλογής.

Στις 31 Αυγούστου η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως υπέγραψε νέα απόφαση  (Εδώ η απόφαση) κάλυψης των δύο παραιτηθέντων πανεπιστημιακών στο Ε ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την οποία προκύπτει , ότι:

Στις 9 Ιουνίου ο Τούλης Ιωάννης , μέλος Δ.Ε.Π. του Ιονίου Πανεπιστημίου , με άλλη απόφαση της υπουργού  (Εδώ η απόφαση) αντικατέστησε την παραιτηθείσα  Ματθαιουδάκη Μαρίνα, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Στις 14 Ιουλίου παραιτήθηκε και ο Ιωάννης Τούλης το οποίο η Ν. Κεραμέως σήμερα αντικαθιστά με την Γρίβα Ελένη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,

Στις 14 Ιουλίου μαζί με τον Τούλη  Ιωάννη παραιτήθηκε και ο Παππάς Βασίλειος, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος με τη σημερινή απόφαση αντικαθίσταται απο την Ράντζου Μαρία, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Πρόσφατα η υπουργός Παιδείας υπέγραψε   δύο ακόμη  αποφάσεις με τς οποίες, τοποθετούνται νέα μέλη στις θέσεις παραιτηθέντων των Α΄και Β'  Συμβουλίων Επιλογής των υποψηφίων Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας) .

  • Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Α ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Πατήστε εδώ   για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Β ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι υπόλοιπες παραιτήσεις

Ν. Κεραμέως:"θα βγει άμεσα η Προκήρυξη"

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα επιλογής των Διευθυντών Σχολείων, σε σχετική ερώτηση του esos, στη  Συνέντευξη Τύπου, στις 7/9/22.

Ωστόσο είπε ότι "θα βγει άμεσα η Προκήρυξη".

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και στη συνέχεια την απομαγνητοφώνηση:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου