«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σκέψεις της Κυβέρνησης για παράταση θητειών Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών

Το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, δεν φαίνεται να βγαίνει στη διαβούλευση τις επόμενες ημέρες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο “τραπέζι” των συζητήσεων ήδη έχει βάλει η Κυβέρνηση, το ενδεχόμενο:

Α. Νέας παράτασης, για ένα ακόμη σχολικό έτος, των Διευθυντών Σχολείων, και

Β. Παράταση για ένα  σχολικό έτος ή για μικρότερο χρονικό διάστημα  των Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Ωστόσο θεωρείται  ειλημμένη η απόφαση να καταργηθούν τα ΠΕΚΕΣ και να αντικατασταθούν με τους Σχολικούς Συμβούλους.

Το ενδεχόμενο της παράτασης των θητειών των στελεχών εκπαίδευσης, έχει προκύψει για δύο λόγους:

Πρώτον: Το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται  οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης καθώς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών , δεν φαίνεται να βγαίνει στη διαβούλευση  τις επόμενες ημέρες, προκειμένου  μέχρι τέλους του μήνα να ψηφιστεί στη Βουλή. Οπότε  προκύπτει στενότητα χρόνου για να ολοκληρωθούν οι “κρίσεις” πριν το Σεπτέμβριο.

Δεύτερον: Λόγω της πανδημίας υπάρχει πρόβλημα με τη διενέργεια των δια ζώσης Συνεντεύξεων των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης. Η διαδικτυακή συνέντευξη παρότι “έπεσε” στο “τραπέζι” των συζητήσεων μάλλον δεν υιοθετήθηκε.

Όσον αφορά το νέο νόμο για τις   διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης  που ετοιμάζεται από το νομικό επιτελείο της υπουργού Παιδείας κινείται πάνω σε αυτό που κατ' αποκλειστικότητα δημοσίευσε το esos τον περασμένο Μάιο.

Δείτε το εδώ το νομοσχέδιο.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι που θα αντικαταστήσουν τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι οποίοι θα “βαφτιστούν” μάλλον “Σύμβουλοι Εκπαίδευσης” στόχος είναι να   αναλάβουν υπηρεσία πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-22 .

Οι “Σύμβουλοι Εκπαίδευσης” οι οποίοι θα είναι η “αφρόκρεμα” της εκπαίδευσης με βαριά χαρτιά  (διδακτορικά, ξένες γλώσσες κλπ) και προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης, θα είναι οι κυρίαρχοι του “παιχνιδιού” της αξιολόγησης έναν-έναν εκπαιδευτικό από το Σεπτέμβριο (σ.σ. το Σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί  μέσα στο Μάρτιο).

Για τους “Σχολικούς Συμβούλους” θα υπάρξουν οικονομικά και διοικητικά κίνητρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου