«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Υπουργός: Θα φέρουμε νέο νόμο για τα Μεταπτυχιακά

"Πρέπει να δώσουμε ελευθερία και αυτονομία στα πανεπιστήμια, να διοικούν τα ιδρύματα τους, όπως εκείνα θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος διοίκησης"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Νέος νόμος πλαίσιο λειτουργίας των Μεταπτυχιακών  θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή, του επόμενους μήνες.
Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας  Ν. Κεραμέως  από το βήμα της Βουλής , ενώ για τη ρύθμιση που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή, τόνισε:
  • Με τη νέα ρύθμιση, δίνουμε στα πανεπιστήμια μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία για τα Προγράμματα των Μεταπτυχιακών Σπουδών.
  • Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εισάγει ένα υπέρ - ρυθμιστικό πλαίσιο, όσον αφορά τα Προγράμματα των Μεταπτυχιακών Σπουδών.
  •  Εμείς πρεσβεύουμε μια μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία για τα πανεπιστήμια.
  • Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, καταργούμε σε μεγάλο βαθμό αυτό το υπέρ - ρυθμιστικό πλαίσιο, απλουστεύουμε διαδικασίες διαχείρισης Προγράμματα των Μεταπτυχιακών Σπουδών, μειώνουμε το διοικητικό φάκελο για τα πανεπιστήμια, ενισχύουμε το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων, με στόχο προφανώς, να προσελκύσουμε εκ νέου καταξιωμένους επιστήμονες, προκειμένου ακριβώς να διδάξουν στα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων μας.
  • Κατά τη γνώμη μας, δεν έχει δουλειά η πολιτεία να ορίζει, ότι οι διδάσκοντες στα μεταπτυχιακά πρέπει να διδάσκουν δωρεάν ένα μάθημα σε ένα μεταπτυχιακό, για να μπορούν να κάνουν άλλο ένα.
  • Μιλάμε για μια υπέρ-ρύθμιση, η οποία θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στο ελληνικό πανεπιστήμιο.
  •  Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να δώσουμε ελευθερία και αυτονομία στα πανεπιστήμια, να διοικούν τα ιδρύματα τους, όπως εκείνα θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου