«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019



esos.gr
Απάντηση του υπ. Παιδείας στην ερώτηση της Ν. Κεραμέως για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση





Κ. Μητσοτάκης: Θα γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες

Το ΠΑΔΑ θα γίνει Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ  Κ. Μητσοτάκης ,  στην προεκλογική συγκέντρωση  στο Περιστέρι.
“Θα προσληφθούν και εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας, όμως,  από την Ειδική Αγωγή, γιατί στους πιο αδύναμους πρέπει πάντα να δείχνουμε τη μεγαλύτερη ευαισθησία”, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.
Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναβαθμιστεί πραγματικά μετά την ανεύθυνη  αντιμετώπιση που του επιφύλαξε η σημερινή κυβέρνηση.
  • Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, συνδεδεμένο, όμως, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
  • Εσείς πάνω απ’ όλα οι νεολαίοι μας στα δημόσια Πανεπιστήμια, αξίζετε μια καλύτερη Παιδεία.
  •  Δεν σας αξίζουν πτυχία  τα οποία θα τα καρφιτσώνετε στους τοίχους σας χωρίς προσόντα, χωρίς να σας δίνουν τις απαραίτητες δεξιότητες, για να αντιμετωπίζετε μετά το απελπιστικό φάσμα της ανεργίας.
Για την ανομία στα Πανεπιστήμια ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε:
  • Θα επιστρέψουμε τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν, στους φοιτητές, στους καθηγητές, στο διοικητικό προσωπικό.
  • Θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια τάξη.
  • Γιατί η δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.
  • Γιατί η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων.
  • Και το κράτος πρέπει  να την εγγυάται.
  • Το άσυλο της ανομίας θα καταργηθεί.
  • Το Πανεπιστημιακό άσυλο τελειώνει την επόμενη μέρα.
To Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης για πρόσληψη 4500 καθηγητών Ειδικής Αγωγής…
Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει τα πανεπιστήμια στο Διοικητικό προσωπικό τους. Το οποίο ο ίδιος απέλυε, το 2013…
Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα αναβαθμίσει, δήθεν, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Μετατρέποντάς το σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή σε ΤΕΙ υπό άλλη ονομασία…
Και, βέβαια, με το γνωστό ύφος του πορφυρογέννητου μίλησε απαξιωτικά για τη 13η σύνταξη, την οποία ο ίδιος θέλει να καταργήσει.
Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Γνωρίζουν ποιος εργάζεται για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ποιος για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Του έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη.
Π. Καλδής: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και κομματικές αντιπαραθέσεις
Σε συνέχεια   αντιπαραθέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο νεοεκλεγμένος Πρύτανής του καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, δήλωσε τα εξής:
«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται για κομματικές επιδιώξεις. Λειτουργεί με την ίδια φυσιογνωμία και χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα 23 Πανεπιστήμια της χώρας, είναι έντονα διασυνδεμένο με την κοινωνία και σε πολλές επιστημονικές πειθαρχίες αποτελεί πρότυπο επίδοσης (benchmarking), που συνεχώς βελτιώνεται. Σε κάθε περίπτωση, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, όπως λειτουργεί στις Βόρειες Χώρες, κυρίως, της Ευρώπης δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και τις προοπτικές της, πόσο μάλλον με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.» 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου