Από Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτών Δημόσιων Ι.ε.κ. για Συνελεύσεις Βάσης….
Είμαστε χιλιάδες Ωρομίσθιοι Εκπαιδευτές των Δημόσιων Ι.ε.κ. αυτής της Χώρας. Είτε ως Επιστήμονες , δυνατών προσόντων & με θητεία στην "ελεύθερη αγορά Εργασίας"  , είτε «Εμπειροτεχνίτες» είμαστε οι Εργάτες της Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και Διδάσκουμε Σπουδαστές Ενήλικες , Παιδιά ή και Γονείς Οικογενειών , των οποίων δεν ξεχειλίζουν οι τσέπες ώστε να απευθυνθούν στα πανάκριβα (και αμφίβολης παροχής γνώσεων) Ιδιωτικά Κολέγια και συναφή «κέντρα Κατάρτισης».
Οι δε δικές μας τσέπες είναι στερεμένες. Ορισμένοι Συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πραγματικό ζήτημα επιβίωσης!

Ως συνήθως , μήνες ύστερα από τη λήξη Εξαμήνου Κατάρτισης Είμαστε Απλήρωτοι!… Κοντολογίς , από αρχές Οκτωβρίου ’18  έως τα μέσα Φλεβάρη ’19 … σχεδόν δύο μήνες από την Ολοκλήρωση της Χειμερινής Εργασίας μας και στα μέσα της Εαρινής – Θερινής , δεν μας έχει καταβληθεί ούτε καν ένα ωρομίσθιο της Εργασίας μας. Παράλληλα, πάλι κατά το σύνηθες δεν μας έχουν επιστραφεί Υπογεγραμμένες οι Συμβάσεις μας Χειμερινού Εξαμήνου , ενώ άγνωστο πότε θα κληθούμε να υπογράψουμε αυτές του τρέχοντος!…  (Παρανομίες;;.. Ναι!..). 
Την Τετάρτη 17 Απρίλη , απόγευμα, το αρμόδιο για τη μισθοδοσία μας Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης , επιτέλους ανακοίνωσε «κάτι» για «προσπάθειες»   Εξόφλησής μας.  Επακριβώς μέρους εξ’ ημών , δεδομένου ότι υφίσταται κάποιος τεχνικός , αλλά και «βολικός» για την Κρατική Εργοδοσία μας διαχωρισμός , σε Συναδέλφους με όρους Ι.Κ.Α. , σε άλλους «μπλοκάκηδες» και σε άλλους – λεγόμενους «απιστοποίητους».
Το επίκεντρο της ανακοίνωσης είναι: «…Καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες (!!!) προκειμένου μέχρι την περίοδο του Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποπληρωμής για το μεγαλύτερο μέρος των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του χειμερινού εξαμήνου 2018….».
  • Αυτήν τη διατύπωση , την εκτιμούμε όχι μόνο ως "λεκτική" , μα υπαναχώρηση  ουσίας από τη δέσμευση ,
  • ελάχιστης ώρας πριν , οπότε η Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του Ι.νε.δι.βι.μ. , η οποία , κατόπιν ταχύτατων ενεργειών Πλήθους Συναδέλφων δέχθηκε τη συγκεκριμένη Τετάρτη αντιπροσωπεία του Συντονιστικού μας για Συνελεύσεις Βάσης , «από τα κάτω» των Ωρομίσθιων Εκπαιδευτών Δ.ι.ε.κ.  και μας δεσμεύτηκε , επισήμως, ότι:
  • "Τη μ. Πέμπτη 25 Απρίλη , θα έχουν πιστωθεί στους Λογαριασμούς της «κατηγορίας Ι.Κ.Α.» τα πάντα για την Εργασία μας Χειμερινού".
Φυσικά , στη συνάντηση, διαφωνήσαμε κατηγορηματικά με την παραπομπή της εξόφλησης των Συναδέλφων «μπλοκάκηδων» περί τα τέλη Μάη , όπως και το απροσδιόριστο …πότε θα πληρωθούν οι «Απιστοποίητοι» Ωρομίσθιοι.
Παράλληλα , ουδεμία ουσιαστική εξήγηση μας δόθηκε (και..) για κάποια άλλα Βασικά , όπως Γιατί επί μήνες δεν ανανεώθηκε η θητεία της «Ομάδας Έργου» (λογιστικής Ομάδας , εξωτερικών Συνεργατών) που ενεργεί για τις πληρωμές μας.  Ωστόσο ακούσαμε ,επαναλαμβανόμενη , μια καθοριστική Ομολογία – «Εάν είχαμε την Ομάδα Έργου , θα είχατε πληρωθεί από το.. Δεκέμβρη» (μάλλον γλωσσικό lapsus  …καθώς οι συμβάσεις μας … ανεπίστρεπτες , επαναλαμβάνουμε, κακώς – κάκιστα ΔΕΝ επιτρέπουν να λάβουμε ούτε μισό € πριν την ολοκλήρωση του Έργου..) μάλλον εννοούσε Φλεβάρη ή Μάρτη…
Καμία Εξήγηση ,  ότι κάθε Εξάμηνο , για νέες (πάντα … πέρα βρέχει στην επιστροφή τους Συμβάσεις..) , μας ζητείται πάλι και πάλι ένας τεράστιος όγκος των ίδιων και των ίδιων χαρτιών – αποδεικτικών , ο οποίος ώφειλε να έχει καταχωρηθεί Οριστικά σε Βάση δεδομένων του Ι.νε.δι.βι.μ.
Στα «λοιπά».
Ουδείς μας είναι «ικανοποιημένος» εφόσον παραμένει απλήρωτος , μ. βδομαδιάτικα , μάλιστα!..
Ουδείς μας θα μείνει «ικανοποιημένος» ακόμη και εάν εξοφληθεί , εφόσον , πολλοί συνάδελφοι ακόμη θα περιμένουν…. Πόσω δε μάλλον όταν οι «μπλοκάκηδες» θα καθυστερήσουν και θα υποστούν νέα γραφειοκρατική Τ