«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Το ΠΑΣΟΚ για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή


 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου συνεχίζει την παραπληροφόρηση και τα μικροκομματικά και συντεχνιακά παιχνίδια σύμφωνα με το τι βολεύει εκλογικά τον ίδιο και τον Συριζα, τονίζει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ,και υπογραμμίζει τα εξής:
Α. Πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και αυτό κατοχυρώθηκε από το 1985 με το Νόμο 1566 και ισχύει έως σήμερα όπως εκφράζεται στα κείμενα του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία.
Β. Η ρύθμιση που εισηγείται ο κ. Γαβρόγλου δεν φέρνει τίποτα καινούργιο. Είναι ένα κενό γράμμα. Αφού πρώτα διέλυσε το ολοήμερο νηπιαγωγείο σήμερα δεν επιλύει το πρόβλημα των χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους που μένουν χωρίς κάλυψη στο θέμα της προσχολικής αγωγής. Επαναλαμβάνει όσα έχουν ήδη ρυθμιστεί νομοθετικά και δεν φέρνει καμία πρακτική αλλαγή.
Γ. Όμως ακόμη χειρότερα δεν μας λέει τίποτα για το προσωπικό, τις υποδομές και τους πόρους που απαιτούνται για όσα προτείνει. Δίνει παραγγελία και στέλνει τον λογαριασμό στους επόμενους.
Δ. Και αυτό αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από το γεγονός ότι στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πρόσθετους πόρους ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.
Ε. Επιδιώκουμε ένα σύγχρονο, σοβαρό και ρεαλιστικό πλαίσιο λειτουργίας για την 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή η οποία είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και ασκείται από τους νηπιαγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου