«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Υπουργός: Ποια χώρα έχει εκπαιδευτικούς που κάθε 15 λεπτά αλλάζουνε καπέλο και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν προσληφθεί;








Σε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στο Κανάλι της Βουλής μίλησε για το ωράριο των εκπαιδευτικών.

 ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Οι θεσμοί ήρθαν με μία ακατανόητη ....Το να λέει κανείς ότι πρέπει να εναρμονίζονται οι ώρες διδασκαλίας των διδασκόντων με τον   μέσο όρο του αυτές του ΟΟΣΑ μας έκανε εντύπωση γιατί αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν κάνουν τα αναγκαία διαβάσματα πριν τις συζητήσεις.
Εμείς είμαστε πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Άρα το να λες ότι πρέπει να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας δε βασίζεται σε τίποτα απολύτως.  
ΔΗΜ;
Τι έχει γίνει τελικά με το ωράριο εργασίας; Συμφωνήσατε στις 30 ώρες διδασκαλίας;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Τίποτα απολύτως. Στις 30 ώρες που είναι συμφωνημένο από το 1985. Θέλω να είναι σαφές αυτό.
ΔΗΜ.
Κι αυτό περιλαμβάνει και τα διοικητικά τους καθήκοντα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Κοιτάξτε πρέπει να έχουν έναν σεβασμό στους εκπαιδευτικούς γιατί τα κάνουν όλα. Είναι και ψυχολόγοι, είναι και κοινωνικοί λειτουργοί, είναι και διοικητικοί, είναι και γραμματείς, βγαίνουν στο διάλειμμα, είναι και τεχνικοί εργαστηρίων. Με συγχωρείτε. Ποια χώρα λοιπόν έχει  εκπαιδευτικούς που κάθε 15 λεπτά αλλάζουνε καπέλο και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν προσληφθεί; Άρα να ξέρουμε ότι για εμάς δεν υπάρχει καμία δέσμευση καμία πρόθεση   απολύτως για αύξηση των ωρών διδασκαλίας. Το  « 30 ώρες»  μπορώ  να σας  πω είναι μία επαναβεβαίωση  αυτού που ισχύει από το 1985.
ΔΗΜ.
Οι οποίες είναι ώρες διδασκαλίας;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου