«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ για την ολοκλήρωση των μεταθέσεων Π.Ε.

  • Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Αθήνα, 26/4/2017 Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει Πέμπτη και Παρασκευή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε.

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη και αν χρειαστεί και την Παρασκευή με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
Εξέταση θεμάτων απόσπασης (κατά προτεραιότητα αποσπάσεων) εκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. για το σχολικό έτος 2016-2017 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης.
Επικύρωση πινάκων των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018.
Επικύρωση πινάκων κενών θέσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δομών Ειδικής Αγωγής και γενικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018.
Επικύρωση πινάκων των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. σε δομές Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Σχολεία Κωφών – Τυφλών και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και από περιοχή σε περιοχή για το σχολικό έτος 2017-2018.
Τι ισχύει για τις αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών
Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τη διαδικασία των αμοιβαίων μεταθέσεων 2017, και παρ’ ότι πιστεύω ότι η εγκύκλιος είναι σαφής, επισημαίνω τα εξής. Σύμφωνα με τα ΠΔ50/1996 και ΠΔ100/1997: Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης έχουν οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να έχουν την ίδια ειδικότητα.
β) Να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία.
γ) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα 10 έτη.
δ) Να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσίας από τον διορισμό τους.
ε) Να έχουν υπηρετήσει ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.
Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης θα έχουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλλει αίτηση κανονικής μετάθεσης και δεν θα ικανοποιηθεί.
Δε δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης: α) οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι και β) όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα, αφού οι αμοιβαίες μεταθέσεις πραγματοποιούνται από σχολείο σε σχολείο. Για τις αμοιβαίες μεταθέσεις από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις με τη μόνη διαφορά ότι εξετάζονται από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ).
Η ανακοίνωση των μεταθέσεων ελπίζω να γίνει την Πέμπτη το αργότερο έως τη Παρασκευή.
https://xenesglosses.eu
 
iPaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου