«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Λογομαχία Ν. Φίλη- Δ. Κωνσταντόπουλου για τα Νηπιαγωγεία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Διάλογος σε έντονο ύφος προκλήθηκε μεταξύ του Βουλευτή Δ, Κωνσταντόπουλου και του υπουργό  Παιδείας Ν. Φίλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν ο Βουλευτής  τον  κ. υπουργό:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ρωτήσω τον κύριο Υπουργό πως είναι δυνατόν να κλείνουν τα 744 νηπιαγωγεία από διθέσια σε μονοθέσια;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ : Κύριε συνάδελφε βγάλατε απόφαση εσείς να γίνουν από διθέσια σε μονοθέσια; Πως το ξέρετε αυτό εσείς;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς το είπατε την προηγούμενη φορά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Επαναλαμβάνω ως κυβέρνηση λέμε το εξής δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο. Δεύτερον θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των προ νήπιων, 45.000 αυτή τη στιγμή είναι εκτός των νηπιαγωγείων, προ νήπια, προκειμένου να υπάρξει αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα είναι φέτος στα νήπια. Δεν σας αρέσει αυτό το πράγμα; Τρίτον η οργανικότητα των νηπιαγωγείων δεν αλλάζει αυτομάτως όπως λέτε σε ένα χρόνο. Είναι μια σύνθετη διαδικασία, η οποία έχει να κάνει με πολυετή λειτουργία των νηπιαγωγείων. Τέταρτον εάν υπάρξει ανάγκη αλλαγών, δεν θα υπάρξουν αλλαγές; Δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει κάτι το οποίο εσείς το θεωρείτε γραμμένο στις πλάκες του Μωυσή; Ότι τόσες είναι οι θέσεις σε ένα σχολείο και τόσες θα μείνουν; Μπορεί να αλλάξουν. Θα διατηρηθεί όμως η αρχή ότι κάθε τμήμα θα έχει μάξιμουμ 25 παιδιά. Επαναλαμβάνω φέτος ότι θα έχουμε αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα φοιτούν στα νηπιαγωγεία. Εσείς τι ζητάτε; Να έχουμε νηπιαγωγεία … ρητορική η ερώτηση. Ευχαριστώ πολύ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μισό λεπτό. Είπε ο Υπουργός την δική του άποψη, έχουμε και εμείς άποψη. Μόνο από την υποβάθμιση, έχουμε 4.000 θέσεις, οι οποίες εξοικονομούνται. Άρα 4.000 λιγότερους.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να ακούω συνεχώς να μιλάνε κάποιοι σαν ορφανά μιας περιόδου εδώ. Ποια υποβάθμιση; Καμία εκπαιδευτική δύναμη, ούτε η ΔΟΕ …
Ξαναλέω ότι θα είναι περισσότεροι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ : Να τελειώσει αυτή η πελατειακή αντίληψη, που υπολογίζεται όχι με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά με βάση την πίεση που έχετε. Καθαρά πράγματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μας ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι η ποσότητα της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου