«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Διευκρινίσεις σχετικά με το διπλασιασμό μοριοδότησης εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες


Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS


Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με το διπλασιασμό μοριοδότησης μόνιμων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες (Ν. 4283/2014) ενόψει των μεταθέσεων σχολικού έτους 2015-16, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν   σχετικών ερωτημάτων.
Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο:
α. Εκπαιδευτικοί με οργανική τοποθέτηση στα συγκεκριμένα σχολεία οι οποίοι διατέθηκαν εξ’ ολοκλήρου σε σχολικές μονάδες άλλης κατηγορίας, δε λαμβάνουν διπλασιασμό των ΜΣΔ.
β. Εκπαιδευτικοί με οργανική τοποθέτηση στα συγκεκριμένα σχολεία, οι οποίοι διατέθηκαν μερικώς για συ- μπλήρωση ωραρίου σε σχολικές μονάδες άλλης κατηγορίας, λαμβάνουν διπλασιασμό των ΜΣΔ αναλογι- κά.
γ. Εκπαιδευτικοί με οργανική τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες, που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 4283/2014 αλλά υπηρέτησαν εξ’ ολοκλήρου στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, λαμβάνουν διπλασιασμό των ΜΣΔ.
δ. Εκπαιδευτικοί με οργανική τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες, που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν.4283/2014 αλλά διατέθηκαν μερικώς για συμπλήρωση ωραρίου στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, λαμβάνουν διπλασιασμό των ΜΣΔ αναλογικά.
Τα ανωτέρω ισχύουν αντίστοιχα και για τους εκπαιδευτικούς με προσωρινή τοποθέτηση.
Σχετική ανακοίνωση θα εμφανιστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης των αιτήσεων.
Ο Ν. 4283/2014
Η   παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 4283/2014 (ΦΕΚ Α 189/10-09-2014) για τον διπλασιασμός ΜΣΔ  αναφέρει τα εξής::
«1. Από το σχολικό έτος 2014−2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΙΑ΄και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45), υπολογίζεται στο διπλάσιο για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον δύο (2) διδακτικά έτη. »

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου