«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι Περιφερειακές Διοικητικές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης στο σηµείο µηδέν!!!


Στο Ν.4172/2013 «Φορολογία εισοδήµατος, επείγοντα µέτρα εφαρµογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», υπάρχει το άρθρο 82 σχετικά µε τον χώρο της εκπαίδευσης, µε το οποίο χιλιάδες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, είτε τέθηκαν σε διαθεσιµότητα, είτε αναγκάστηκαν, για να αποφύγουν την διαθεσιµότητα, να µεταταχθούν υποχρεωτικά στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση ή σε θέσεις διοίκησης. Με την διαδικασία αυτή η διοίκηση της εκπαίδευσης απόκτησε ένα πλήθος 650 περίπου υπαλλήλων που εδώ και δύο έτη υπηρετούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, δίνοντας µια ανάσα στις υποστελεχωµένες αυτές δοµές του Υπουργείου Παιδείας. Σηµειώνουµε ότι οι εν λόγω Υπηρεσίες, στερούνται
οργανισµού, ώστε διαχρονικά η κάθε πολιτική ηγεσία να εξυπηρετεί ρουσφετολογικά τις χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών.
Σήµερα µετά από 2 χρόνια, µε την επανασύσταση των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και την επαναφορά των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιµότητα, ένας αριθµός περίπου 450 καθηγητών που εξαιρέθηκαν της διαθεσιµότητας και µετατάχθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι όπως αναφέρουµε παραπάνω, έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο εκπαιδευτικό τους έργο, αφήνοντας τη διοίκηση.
Επίσης 200 µε 250 εκπαιδευτικοί που µετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις µε τον Ν. 4172/2013, σύµφωνα µε εξεταζόµενη πρόταση θα γυρίσουν υποχρεωτικά στην εκπαίδευση αν ανακληθούν οι µετατάξεις.
Συνολικά λοιπόν ένας αριθµός περίπου 650 µε 700 διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, σε σύνολο περίπου 2300, θα εγκαταλείψουν πιθανόν στο αµέσως προσεχές διάστηµα τις παραπάνω υπηρεσίες. Επιπλέον σε αυτό τον αριθµό θα πρέπει να προστεθούν και 100 περίπου επικείµενες συνταξιοδοτήσεις διοικητικών υπαλλήλων.
Την ίδια ώρα εκκρεµούν περίπου 600 ώριµες αιτήσεις µετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις µε τις διαδικασίες του Ν. 1824/88 και για τις οποίες δεν έχει ακόµα ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισής τους από το ΚΥΣ∆ΙΠ, ώστε να αντικατασταθούν άµεσα οι αποχωρούντες διοικητικοί προς την εκπαίδευση και να λειτουργήσουν εύρυθµα οι υπηρεσίες µας, µε µόνιµο προσωπικό και µάλιστα σε µία χρονική περίοδο όπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου