«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η Επιτροπή που ετοιμάζει τις αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

dictyo.gr
Εργάζονται στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας για την κατάρτιση των αλλαγών στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από του χρόνου, και θα το «εγκαινιάσουν» οι μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β Λυκείου.
Τέσσερα είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν την κεντρική Επιτροπή και εργάζονται στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας για την κατάρτιση των αλλαγών στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από του χρόνου, και θα το «εγκαινιάσουν» οι μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β
Λυκείου.
Η Επιτροπή αποτελείται από τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
1. Αγγελική Σαπουνά
2. Κατερίνα Τρίμη
3. Γιώργος Μπουγελάκης.
Επίσης συμμετοχή στην Επιτροπή με το ρόλο του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας έχει και ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Πιλάλης.
Τα μέλη της Επιτροπής έχουν λάβει προθεσμία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας , να έχουν έτοιμη την πρόταση, μέχρι στις αρχές της άλλης εβδομάδας.
Οι ομάδα εργασίας εξετάζει:
Α. Το 5ο μάθημα , το οποίο θα είναι προαιρετικό για τους εξεταζόμενους στις Πανελλαδικές, ποιο άλλο επιστημονικό πεδίο μπορεί να ανοίξει, ώστε να διευρυνθεί για τους υποψηφίους ο αριθμός επιλογής τμημάτων.
Β. Τα μαθήματα βαρύτητας και τους συντελεστές.
Γ. Τη μείωση της εξεταστέας ύλης. Υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει ανακοινωθεί ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στην Α’ και Β’ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου