«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Ψηφίσματα συμπαράστασης για διωκόμενους συναδέλφους


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.    Μαρούσι  23 – 5– 2014   
          ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ        Αρ. Πρ.: 102
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5      
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι   
Τηλ. & Fax: 210 8020788  
Πληροφ. Καββαδία Φ.    
Email:syll2grafeio@gmail.com       
Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr  
Θέμα: «Ψήφισμα για τη δίωξη συναδέλφων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο  Αγίας Παρασκευής»
Η βιομηχανία διώξεων και του συστηματικού εκφοβισμού των λειτουργών του δημόσιου σχολείου καλά κρατεί. Το τελευταίο διάστημα, έχουμε παρακολουθήσει με έκπληξη, αγανάκτηση και οργή, ένα σήριαλ άδικων  διοικητικών διώξεων εναντίον των εκπαιδευτικών  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής το οποίο ξεκίνησε με την αξιοποίηση αβάσιμων  και φαιδρών καταγγελιών δύο γονέων και εξελίσσεται με πρωτοφανείς και εξαιρετικά ανησυχητικές  ενέργειες . Ως αποτέλεσμα  τίθεται  πλέον σε κίνδυνο η σωματική, ηθική και επαγγελματική υπόσταση των εκπαιδευτικών και τραυματίζεται σοβαρά  το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και η ηρεμία του σχολείου
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής» αφορμή αποτέλεσε ένα απλό δυσάρεστο περιστατικό από αυτά που μπορούν να συμβούν στο πλαίσιο κάθε κοινότητας άρα και της σχολικής  και ανέκαθεν επιλύονταν από τα μέλη της  στο πλαίσιο της παιδαγωγικής αντιμετώπισης προβλημάτων. Η Υπόθεση που αφορά την «κλοπή» των 2,20€ για την οποία υπήρξε απαλλακτικό πόρισμα διενεργηθείσας ΕΔΕ εναντίον εκπαιδευτικού του σχολείου αποκτά νέες διαστάσεις, με την εμπλοκή σε  διενέργεια συμπληρωματικής ΕΔΕ από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής  πέντε συνολικά συναδέλφων εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου  Αγίας Παρασκευής.
       Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.) κ. Λέανδρος Ρακιντζής ενεργοποιώντας το Νέο Πειθαρχικό «Δίκαιο» ( ν. 4093/2012) που ουσιαστικά έχει καταργήσει και το τεκμήριο της αθωότητας,  με απόφαση του παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θέτει  σε αυτοδίκαιη αργία(!) αναδρομικά από την 8-4-14 τη συναδέλφισσα εκπαιδευτικό του Σχολείου, Νατάσα Ορφανοπούλου με το παράπτωμα της άσκησης κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής   το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά»!
Η διωκόμενη εκπαιδευτικός   «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί προς τη Διοίκηση και τον Γ.Ε.Δ.Δ. προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν απέναντι σε κάθε άδικη καταγγελία η οποία στρέφεται εναντίον της, η οποία ήδη είχε κριθεί « αβάσιμη » με την έκδοση απαλλακτικού  πορίσματος κατά την διενεργηθείσα προανακριτική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής με καθημερινές προσωπικές παρεμβάσεις αλλά και  με καταγγελίες και νομικές ενέργειες έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και την ανησυχία τους για τη σοβαρή διατάραξη του παιδαγωγικού κλίματος και της ομαλής λειτουργίας  του Σχολείου με θύματα τα παιδιά.
       Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο Σχολείο δεν θα ήταν δυνατόν να μείνει ανέγγιχτο ούτε σε αυτόν τον τομέα. Η εκπαιδευτική κοινότητα τα γνωρίζει και τα βιώνει σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της, καθώς μεθοδεύουν τη φίμωση και την υποταγή του εκπαιδευτικού και αγγίζουν πλέον ανοιχτά  τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Θέλουν τον δάσκαλο άβουλο, χειραγωγημένο, φιμωμένο  και υποταγμένο.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Το Δ.Σ. του  Συλλόγου μας:
  • Δηλώνει ότι στηρίζει  τους διωκόμενους  συναδέλφους μας, αλλά και το σύλλογο εκπαιδευτικών Π. Ε. « Ο Περικλής» στον οποίο ανήκουν.
  • Καταδικάζουμε τον παράλογο μηχανισμό των  Ε. και των πειθαρχικών διώξεων που έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού σχολείου της Αγ. Παρασκευής.
  • Η δίωξη εναντίον των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής, πρέπει να αντιμετωπιστεί ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών.
  • Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων.  
Ακυρώνουμε τα σχέδιά τους,
προστατεύουμε τους μαθητές μας, το Δημόσιο Σχολείο και τους λειτουργούς του.
Για το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Μαρούσι  23 – 5– 2014    
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ     Αρ. Πρ.: 103
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5    
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι  
Τηλ. & Fax: 210 8020788  
Πληροφ. Καββαδία Φ. 
Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr  
Θέμα: « Ψήφισμα συμπαράστασης για τη διωκόμενη συνάδελφο Ελ Παπαδοπούλου – Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Ρίτσος» και αιρετό εκπρόσωπο των εκπ/κών της Π. Ε. στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Λακωνίας».
Πέρασαν έξι μήνες από την πρώτη κλήση της Προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Ρίτσος»  και Αιρετού Εκπροσώπου των Εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας σε Ε. Δ. Ε.
 Ο διενεργών την Ε. Δ. Ε., με εντολή του Δ/ντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας, με το  38/ σέλιδο πόρισμά του, απαλλάσσει και αθωώνει  την κ. Ε. Παπαδοπούλου  για τις 3 από τις 5 πράξεις,  που της είχαν αποδοθεί αρχικά και προτείνει την έναρξη πειθαρχικής δίωξης εναντίον της μόνο για τους υπόλοιπους δύο χαρακτηρισμούς.
Σχετικά με αυτές τις δύο εναπομείνασες κατηγορίες, οι οποίες κατά τη γνώμη μας είναι αβάσιμες και ανυπόστατες η συνάδελφός μας Ελ. Παπαδοπούλου, παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή:
 1)Επέδειξε αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας που προβλέπεται και τιμωρείται από τη διάταξη της παρ.1ε του άρθρου 107 του Ν.4057/2012.
2)Έχει προβεί σε παραβίαση των υποχρεώσεων της παρ.1 του άρθρου 27 του Ν.3528/2007,όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει(άρθρο 107,παρ.1,περ.ια΄ του Ν.4057).
Μετά την παραπομπή της  Ελ. Παπαδοπούλου στο Πειθαρχικό, από τον Διευθυντή Π. Ε. Ν. Λακωνίας (4 – 2 – 2014), της ζητήθηκε και κατέθεσε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 4 – 3 – 2014.
Τώρα καλείται, την Τρίτη 27/5/2014να εξετασθεί στο 3/μελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου ως ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ και να λογοδοτήσει γιατί με θάρρος  υπερασπίστηκε, ως Αιρετός και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Ρίτσος», τα επαγγελματικά δικαιώματα των Συναδέλφων της.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην άδικα διωκόμενη συνάδελφό μας Ελ. Παπαδοπούλου συμμετέχοντας με αντιπροσωπεία του Δ. Σ. του Συλλόγου μας στην αγωνιστική κινητοποίηση, που οργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. της Πελοποννήσου  την ημέρα της εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης, κατά της Ελ. Παπαδοπούλου, για να  διατρανώσουμε σύσσωμοι ότι η δίωξή της αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου  των Εκπαιδευτικών και εναντίον των Σωματείων μας.
Δε θα επιτρέψουμε στην οποιαδήποτε Διοίκηση να  μετατρέψει τους μπροστάρηδες  των εργατικών και κοινωνικών αγώνων σε δήθεν επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, για να μπορέσει να εφαρμοστεί ανενόχλητα η αντιεκπαιδευτική -  αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους! Δεν τους φοβόμαστε! Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!
Εμείς αγωνιζόμαστε για να έχει ο λαός μας δημόσια και δωρεάν παιδεία  και όχι για το χαμηλής ποιότητας ταξικό  σχολείο της αγοράς, που αυτοί σχεδιάζουν!
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην κινητοποίηση της 27ης  Μαΐου 2014 για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Η διοικητική τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο συνδικαλισμός μας δε θα ποινικοποιηθεί!
 Οι εκπρόσωποί μας στους Συλλόγους και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δε θα τιμωρηθούν, γιατί άσκησαν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους!
Έφτασε η ώρα να απαιτήσουμε την κατάργηση των Νόμων που διέγραψαν εκ των προτέρων το κριτήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους και μας οδήγησαν στις άδικες παραπομπές στα Πειθαρχικά, στις διαθεσιμότητες και στις αργίες!
Ο Δημήτρης Γληνός είχε πει:«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕ & ΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) 27/5/2014 ΣΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Για το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.   Μαρούσι  23 – 5– 2014
          ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ    Αρ. Πρ.: 104
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5   
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                          
Τηλ. & Fax: 210 8020788                                                                  
Πληροφ. Καββαδία Φ.                                                          
Email:syll2grafeio@gmail.com                                    
Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr  
Θέμα: «Ψήφισμα συμπαράστασης για τους συναδέλφους του 15ου Δημ. Σχολείου Πειραιά »
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στις/στους συναδέλφους του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά (μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ρήγας Φεραίος»)  η οποίοι ταλαιπωρούνται και διώκονται εξαιτίας της αντισυναδελφικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της διευθύντριας του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ρήγας Φεραίος».
Συγκεκριμένα με βάση αναφορά της ίδιας (της διευθύντριας) προς τον Διευθυντή Π. Ε. Πειραιά, κατηγορούνται τρεις συναδέλφους του σχολείου για «ανάρμοστη συμπεριφορά που εμποδίζει την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων», με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να επιφέρει μέχρι και αυτοδίκαιη αργία σύμφωνα με τον νέο πειθαρχικό κώδικα! Η ενέργεια αυτή της εν λόγω διευθύντριας προέκυψε ύστερα από μια ιδιαίτερα έντονη διαφωνία στο χώρο του σχολείου, όπου η διευθύντρια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες παριστάμενων εκπαιδευτικών, σε ενημέρωση στην οποία τους είχε καλέσει διαστρέβλωνε για μια ακόμα φορά γεγονότα και καταστάσεις. Την ώρα που διάβαζε (από μικροφώνου εντός του γραφείου των εκπαιδευτικών!) μέρος πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων -παρουσιάζοντάς το ως εκ των υστέρων διαμορφωμένη εισήγησή της- ανέφερε γεγονότα τα οποία δεν είχαν λάβει χώρα στη συνεδρίαση του συλλόγου, δύο μέρες πριν, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συναδέλφων. Στη συνέχεια η διευθύντρια για συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις της» προχώρησε στην εν λόγω αναφορά της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα γεγονότα είχαν άμεση σχέση με το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και την αντίθεση της ίδιας στις αποφάσεις του κλάδου.
Σε καταγγελία που έστειλαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου προς το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ρήγας Φεραίος» μετά τα γεγονότα αναφέρουν ότι: «Ανάρμοστη συμπεριφορά είναι αυτή που δέχονται καθημερινά από τη διευθύντρια, η οποία τους απευθύνεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, κουνώντας τους το δάχτυλο και προσβάλλοντας την προσωπικότητά τους, “πνίγει” τη δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων, εμποδίζει το έργο τους δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας, ψυχολογικής βίας και εκφοβισμού…».
Μάλιστα πριν από έξι περίπου μήνες το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ρήγας Φεραίος» είχε προχωρήσει σε καταγγελία της συγκεκριμένης διευθύντριας για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, καθώς είχε επιδώσει σε δύο συναδέλφους γραπτή εντολή της (πράξη) για την υποχρεωτική καθημερινή παραμονή τους πέραν του διδακτικού τους ωραρίου στο σχολείο, κατηγορώντας τους μάλιστα γραπτώς για απείθεια σε προφορικές εντολές της!
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ρήγας Φεραίος» που υπηρετούν στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν κατηγορηθεί φέτος γραπτώς είτε για απείθεια είτε για ανάρμοστη συμπεριφορά, πράγμα που αποδεικνύει ότι η διαφορετική γνώμη, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ο συνδικαλισμός σύμφωνα με τα ήθη της διευθύντριας δεν έχουν θέσει στο σχολείο «της».
Οι μέθοδοι της τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, περνάνε μέσα στα σχολεία από τέτοιους είδους στελέχη της διοίκησης.
Σε μια περίοδο λοιπόν που το δημόσιο σχολείο βάλλεται από παντού και με σφοδρότητα, σε μια περίοδο όπου πάνω από τους εκπαιδευτικούς κρέμεται η ρομφαία της απόλυσης, τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές όχι μόνο είναι απαράδεκτες, όχι μόνο είναι καταδικαστέες, αλλά είναι επικίνδυνες και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.
Για τους λόγους αυτούς το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου:
· Εκφράζει την ολόψυχη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που διώκονται. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη. Δηλώνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές δεν έχουν θέση στον εκπαιδευτικό χώρο και τις καταδικάζουμε απερίφραστα.
· Δηλώνουμε ότι όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί της Π. Ε. δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια παρεμπόδισης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ούτε θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας από στελέχη της διοίκησης.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Πηγή: Ανακοινώσεις AlfaVita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου