«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΣΔΕΠ: Προσφυγή στο ΣΤΕ σχετικά με τις περικοπές μισθών Share



Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων
Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
Διεύθυνση:     ΣΤΑΔΙΟΥ  5,  4ος Όροφος,   GR105 62,    ΑΘΗΝΑ,
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr    
  Ιστοσελίδα: www.posdep.gr
Τηλέφωνο:  210-3689372 
   Fax:  210-3689376
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ // ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2015
 1η Συνεδρίαση,  19 Φεβρουαρίου 2013,  ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
                                                                                              Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2013
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Θέμα: Προσφυγή σε δικαστικές ενέργειες σχετικά με τις περικοπές των αμοιβών των πανεπιστημιακών καθηγητών και για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ευρωπαίων συναδέλφων .
Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ στην 1η συνεδρίασή της, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα  που έχουν ανακύψει μετά και τις πρόσφατες δραματικές περικοπές στις αμοιβές των πανεπιστημιακών καθηγητών, αποφασίζει ότι: α) θα καλύψει την προσφυγή όσων συναδέλφων θελήσουν να προσφύγουν ατομικά και β) υποστηρίζει οικονομικά την προσφυγή ενός συναδέλφου  στις ακόλουθες δικαστικές ενέργειες:
      στην κατάθεση άμεσα - και οπωσδήποτε εντός του χρόνου της προθεσμίας των απαιτούμενων 60 ημερών - προσφυγής στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο,
     στην κατάθεση, στον κατάλληλο χρόνο, αίτησης πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας,
      και εάν η κατάληξη αυτών των ενεργειών είναι αρνητική σε εθνικό επίπεδο, η Ομοσπονδία θα στηρίξει την προσφυγή του συναδέλφου - και όποιων άλλων συναδέλφων έχουν εντωμεταξύ προσφύγει - στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ). Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης των αποφάσεων εθνικών δικαστηρίων σχετικών με τις αμοιβές των καθηγητών πανεπιστημίων άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Επιπλέον η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε κείμενο για συλλογή υπογραφών σχετικά με τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η ενέργεια αυτή θα προσβλέπει και στην  ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των ευρωπαίων συναδέλφων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου