«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Επιμόρφωση σε 4.000 εκπαιδευτικούς στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Με προϋπολογισμό 3.440.000,00 ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόγραμμα επιμόρφωσης 4.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, ετοιμάζει το ΙΕΠ.

Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο, μετά από σύμβαση την οποία υπέγραψαν οι πρόεδροι του ΙΕΠ Γ. Αντωνίου και του ΤΕΕ   Γ. Στασινός .

Για την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης έχει εγκριθεί κονδύλι  3.440.000,00 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ.

Η Επιμόρφωση  έχει ως στόχο:

  • Τη θεωρητική και πρακτική εμπέδωση των απαραίτητων εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων, που συνδέονται άρρηκτα με την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων και καταστροφών.
  • Την ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και στη σωστή προετοιμασία για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων και καταστροφών. • Την προετοιμασία σχεδιασμό και οργάνωση των σχολικών κοινοτήτων για τη βελτίωση της ανθεκτικότητάς τους στις καταστροφές.
  • Την εφαρμογή αυτών των εννοιών μέσα από την εκπαίδευση και την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων, που θα περιλαμβάνουν, εργαστηριακά πειράματα, ερευνητικές εργασίες, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, βέλτιστες πρακτικές, case studies, και ακαδημαϊκές ασκήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου